01-12-10

INTUSSEN BIJ DE RECHTBANK IN DENDERMONDE

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft vandaag een dertigjarige man van Liberiaanse afkomst bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel en een geldboete van 275 euro. Hij moet ook 660 euro schadevergoeding betalen aan Tanguy Veys voor slagen en verwondingen op de trein Gent - Sint-Niklaas. Veys werkte toen nog als VB-personeelslid voor de regio Sint-Niklaas. Intussen is de Gentenaar Kamerlid.

 

Aanleiding voor de slagen was een discussie tussen Veys en de veroordeelde over een plaats op de trein één jaar geleden, op 26 november 2009. Op het ogenblik van de feiten woonde de belager van Veys in Wichelen (halverwege Dendermonde - Wetteren). Intussen woont hij in Frankrijk. Hij zou nu internationaal geseind worden. Zodra hij kennis krijgt van het vonnis kan hij verzet aantekenen, zodat de zaak opnieuw behandeld moet worden en de gedagvaarde zijn versie van de feiten kan geven voor de rechtbank. Foto: Tanguy Veys (r.) en zijn advocaat Piet Noë.

 

Tanguy Veys’ advocaat Piet Noë was ook advocaat voor amateur-negationist Roeland Raes en beroepsnegationist Siegfried Verbeke. Hij was daarenboven de eerste om publiek de verdediging op te nemen voor de verdachten van de Blood and Honour-afsplitsing BBET (Bloed - Bodem - Eer - Trouw). Elf BBET-verdachten werden uiteindelijk voor de rechtbank gedaagd op beschuldiging van deelname aan terroristische activiteiten, racisme en negationisme; tien anderen ‘enkel’ voor illegaal wapenbezit en bendevorming. De zaak ging aan het rollen bij een politie-inval op 4 september 2006 in vijf legerkazernes en op achttien privé-adressen.

 

Op 23 februari 2010 zou de BBET-zaak voor het eerst behandeld worden door de rechtbank van Dendermonde, maar zover is het nog niet gekomen. De behandeling werd bij herhaling verdaagd op vraag van de verdediging. De zaak is nu naar het voorjaar van 2011 verplaatst, maar of ze dan effectief behandeld wordt blijft afwachten. Natuurlijk is de zaak complexer en zwaarwichtiger dan het treinincident met Tanguy Veys, maar het duurt wel erg lang vooraleer diezelfde rechtbank in Dendermonde zich uitspreekt over de BBET-zaak.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veys, criminaliteit, blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.