03-12-10

“VROUWEN TOT 68 JAAR AAN HET WERK”

Filip Dewinter haalde gisteren alle kranten met zijn verklaring in het Vlaams Parlement dat de beste preventie tegen hiv-besmetting “duurzame heteroseksuele relaties” zijn. Het was geen lapsus naar aanleiding van de Wereldaidsdag op 1 december, Dewinter twitterde het ook nog eens. Van een duurzame homoseksuele relatie heeft Dewinter nog nooit gehoord. Nog nooit een interview met Koen Crucke en Jan Gheysens gelezen of gezien, om maar een willekeurig gekozen koppel te noemen? Dewinters goede vriend en voormalig VB-parlementslid Freddy Van Gaever haalde daarentegen slechts enkele krantenregeltjes, en dan nog slechts in één krant. Hij is nochtans ook bevallen van een origineel idee: laat alle vrouwen werken tot hun 68 jaar vooraleer ze op pensioen mogen gaan.

 

Eerst het goede nieuws over Freddy Van Gaever (72 j., foto), gepensioneerd zakenman en één van de financiers van het eerste uur van het VB. Freddy Van Gaever wil naar het buitenland verhuizen. Voormalig VB-parlementslid An Michiels en voorzitster van het VB-Borgerhout Janice Laureyssens achterna. Zijn huis in Wommelgem heeft Van Gaever al te koop gesteld. Eén probleem nog: Van Gaevers echtgenote wil niet mee naar het buitenland. Zij wil naar Brasschaat verhuizen, waar twee van hun drie kinderen wonen. Maar in Brasschaat is het ook een en al kommer en kwel door de inbraken daar.

 

En dan het slechte nieuws: Freddy Van Gaever wil stoppen met elke dag een bericht te posten op zijn website. “Beste lezers, ik denk dat ik ga stoppen met mijn dagelijkse berichten. Al mijn bijdragen dienen tot NIETS”, schreef Van Gaever gisteren op zijn website. “De grote schuldigen zijn de bestaande politieke partijen die elkaar maar steeds bekampen ten voordele van steeds dezelfde ‘leiders’, hun families en vrienden. (…) De werkelijke belangrijke problemen, zoals de sterk stijgende criminaliteit, het drugprobleem, het steeds meer uitmelken van de productieven ten voordele van steeds grotere aantallen mee-eters en profiteurs worden niet aangepakt.” Toen hij na de verkiezingen op 13 juni 2010 noodgedwongen moest afscheid nemen van zijn fluwelen zitje in de Senaat zag Van Gaever nog als oorzaak van het niets kunnen realiseren: het cordon sanitaire rond het VB.

 

Maar Freddy Van Gaever is een ondernemend man. Het aantal ondernemingen van Freddy Van Gaever die failliet zijn gegaan overstijgt net niet het aantal ondernemingen die hij opgericht heeft, en met nog enig voorbehoud lanceert hij al een volgend idee. Freddy Van Gaever: “De enige oplossing (voor het steeds meer uitmelken van de productieven enzomeer, nvdr.) is misschien eens te trachten alle productieve Vlamingen samen te brengen in een totaal nieuwe partij. Een partij van de Productieven. De PP !” De Partij van de Productieven is “solidair maar niet naïef” met wie niet productief kan zijn. Universiteitsstudenten mogen één jaar bissen, maar daarna moeten ze de kosten van hun studies zelf dragen. Over de werklozen is Van Gaever deze keer minder concreet dan vroeger toen hij de werkloosheidsuitkeringen na een maand al met een kwart wilde verminderen, en aan dat ritme verder zodat er na vijf maanden niets meer overblijft van uitkering.

 

De zwaar gehandicapten (“De blinden en doofstommen enz.”) krijgen in het plan van Van Gaever driekwart van het gemiddelde dat de “gezonden” verdienen. Het heeft Freddy Van Gaever altijd gestoord wat gehandicapten nu slechts krijgen. “Maar dat is het dan. De leden van de PP willen niet meer betalen voor bijvoorbeeld. gezonde mensen die op dertigjarige ouderdom op een terrasje zitten ‘pinten te pakken’ en verklaren werkloos te zijn, het ‘kapitalisme te haten’, en bij iedere oproep klaar staan om met ‘rode vlaggen’ te helpen zwaaien!” En wat met de senioren? “De PP moet er voor zorgen dat iedereen boven een zekere ouderdom (65, 67, 70? – getal aan te passen volgens de levensverwachting) niets te kort komt en geen koude of honger mag lijden.”

 

“Voor alle senioren zal goed worden gezorgd”, voegt Freddy Van Gaever er nog aan toe. Luc Van der Kelen vroeg Freddy Van Gaever om verduidelijking en meldt in Het Laatste Nieuws: “Elk jaar zou de pensioenleeftijd herberekend worden op basis van de levensverwachting. Die ligt voor mannen op 78 en voor vrouwen op 83 jaar. Van Gaever vindt dat iedereen gemiddeld recht heeft op 15 jaar pensioen. De huidige pensioenleeftijd zou hij dus op 63 leggen voor mannen en op 68 voor vrouwen. Vrouwen leven langer, dus horen ze ook langer te werken. (…) Wat meteen het probleem van hun discriminering in topfuncties zou oplossen. Topfuncties zouden meer en meer in hun handen komen, naarmate de mannen op pensioen gaan, denkt de VB’er.”

 

Bart, Elio en Johan, stop met jullie pogingen om een regeerakkoord te sluiten. Kondig de Republiek Vlaanderen af. Maak van Freddy Van Gaever de eerste president van de Republiek Vlaanderen en alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, van gaever, vrouw, holebi, sociaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.