04-12-10

VB-VLOTT: DUIDELIJK VOOR HETEROSEKSUELE RELATIES

Filip Dewinter heeft het woensdag nog gezegd in het Vlaams Parlement naar aanleiding van de Wereldaidsdag: “Acht op de tien besmette mannen zijn homoseksuelen. Ik denk dat de beste preventie er niet in bestaat om condooms uit te delen. De beste preventie (…) bestaat erin te pleiten voor duurzame relaties tussen man en vrouw.” Of P.M., tiende kandidaat op de Antwerpse VB-lijst bij de verkiezingen in 2009 en 2010, een duurzame relatie heeft, weten wij niet. Het interesseert ons ook niet echt. Dat hij voor heteroseksuele relaties is, die indruk krijgen we wel met de foto’s die Clint.be in handen kreeg (foto’s 1 en 2).

 

P.M. is geboren en getogen in Antwerpen. Na zijn eerste job op een notariaat kreeg hij in 2001 de gelegenheid om als parlementair medewerker bij Hugo Coveliers aan de slag te gaan. In 2005, Hugo Coveliers is intussen buiten gegooid bij de VLD wegens zijn aanhoudende kritiek op het cordon sanitaire rond het VB, richt Hugo Coveliers samen met P.M. VLOTT op. Is Hugo Coveliers het boegbeeld van de liberale splinterpartij VLOTT, P.M. is nationaal- en politiek secretaris van VLOTT. Bij de gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen in 2006 wordt M. met 582 stemmen verkozen als districtsraadslid in Antwerpen. Het enige wat van hem dan nog gehoord is, is dat hij districtsschepen Joris Giebens interpelleerde omdat die een buurtvergadering over de heraanleg van een straat in Antwerpen-Zuid georganiseerd had in een moskee.

 

Het is onduidelijk in welke mate VLOTT gefinancieerd wordt door het VB. Vorige zondag ontkende Hugo Coveliers op GUNKtv nog enige financiering vanuit het VB; Bart Debie zei dat documenten van de VB-partijraad anders wel bewijzen dat VLOTT om de drie maanden geld toegeschoven krijgt van het VB. In elk geval zou VLOTT geen enkele verkozene hebben mocht het niet haar kandidaten kunnen positioneren op de VB-lijsten. P.M. heeft een abonnement voor de tiende plaats van de Antwerpse VB-lijst. Zowel bij de Vlaamse parlementsverkiezingen in 2009 als bij de federale verkiezingen in 2010 stond hij als VLOTT-kandidaat op de tiende plaats van de VB-lijst. Sinds 2007 werkt P.M. deeltijds voor de VB-fractie in het Vlaams Parlement geleid door Filip Dewinter. M. volgt er de dossiers op rond ruimtelijke ordening, leefmilieu, energie, openbare werken en mobiliteit.

 

Bij de verkiezingen in 2009 was P.M. als tiende kandidaat op de VB-lijst met 3 132 stemmen de zeventiende qua stemmentrekkers op de VB-lijst. In 2010 (foto 3) was P.M. vanop diezelfde tiende plaats met 3 793 stemmen de elfde grootste stemmentrekker. Hij gaat er dus op vooruit. Bij de verkiezingscampagne vormde hij een plakploeg met onder andere Barbara Bonte (VB-personeelslid en voorzitster van de Antwerpse Vlaams Belang Jongeren), Guy Dirckx (voormalig districtsschepen in Deurne voor de N-VA, maar vooral voor zichzelf) en Bert Deckers (VB-personeelslid en -provincieraadslid, man van de uiterst-rechtse zijde bij het VB, en redacteur en oprichter van RechtsActueel). De foto’s van P.M. die Clint.be publiceerde zijn twee jaar oud. Ze zijn duidelijk in een extreem-rechtse locatie genomen want op de achtergrond van foto 1 zien we een affiche voor de Dag van de Rechts Europese Jeugd op 4 mei 2008 ingericht door de Vlaams Belang Jongeren, met Carl Lang (toen nog FN) en Philip Claeys (VB) als hoofdsprekers.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, coveliers |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.