06-12-10

VERJAARDAGSFEESTJE IN CAFÉ DE LEEUW VAN VLAANDEREN

De foto’s van Clint.be van VB/VLOTT’er P.M. waarover wij hier zaterdag schreven, zijn gemaakt in het Antwerpse café De Leeuw van Vlaanderen (foto 1).

 

Je bent in de Antwerpse binnenstad op café met een aantal vrienden, en plots komt daar een bijzonder mooie verschijning binnen. Een vrouw die alle gesprekken even doet verstommen en alle blikken even afleidt. Du jamais vu in het café waar nochtans gewoonlijk de elite van Vlaanderen zich verzamelt. De jou onbekende vrouw hangt plots rond je nek, en begint zich warempel uit te kleden. Eerst tot ze enkel nog een bikini overhoudt, daarna is ze poedelnaakt. Hier is iets aan de hand dat je enkel in je natste dromen had voorgesteld. De vrouw komt op je schoot zitten, heeft een bus slagroom bij en vraagt jou te helpen haar borsten ermee in te smeren. Wat later wrijft ze met haar borsten over je borsthaar, want je hemd is intussen opengetrokken. Als kroon op het werk perst de vrouw een borst tegen je lippen. Wat volgt is een zoenoffer om verlost te geraken van het genante schouwspel, want al je vrienden hebben intussen enthousiast het gebeuren gevolgd. Het is wat P.M. (nu 39 j.), medewerker van het eerste uur van Hugo Coveliers, Antwerps districtsraadslid en deeltijds medewerker van de VB-fractie in het Vlaams Parlement, op een avond in april 2008 overkwam.

 

Foto’s ervan lekten uit via de nieuwsbrief van het in alles wat de gewone man interesseert gespecialiseerde Clint.be, behorend tot dezelfde groep die ook P-magazine uitgeeft. We schreven zaterdag dat aan de hand van een affiche van de Vlaams Belang Jongeren op de achtergrond van één van de foto’s (foto 1 zaterdag gepubliceerd – op foto 2 hierboven zie je een kleiner fragment van de affiche voor de Dag van de Rechts Europese Jeugd) het duidelijk is dat de foto’s genomen zijn in een “extreem-rechtse locatie”. We hadden een donkerbruin vermoeden dat het wel eens café De Leeuw van Vlaanderen kon zijn, maar dat konden we vrijdagavond niet meer checken. Een avondje stappen in Antwerpen bevestigde intussen ons vermoeden. P.M. kreeg op een verjaardagsfeestje in café De Leeuw van Vlaanderen een ‘verrassingsact’ cadeau, een stripster die door een aantal vrienden was ingehuurd. Onder andere collega’s van P.M., medewerkers van de VB-fractie in het Vlaams Parlement, legden hiervoor geld bijeen.

 

In café De Leeuw van Vlaanderen worden wel eens meer verjaardagsfeestjes georganiseerd. In Humo en Joods Actueel lekten eerder foto’s uit van een door VB-personeelslid en -gemeenteraadslid in Lille (in de Antwerpse Kempen) Sandy Neel vorig jaar in augustus georganiseerd verjaardagsfeestje in café De Leeuw van Vlaanderen. Blood and Honour’er Arnoud Kuipers bleek hier vrolijk mee te feesten. Samen met onder andere de in het Blood and Honour-milieu al even bekende Karin Wolters. Het was een verjaardagsfeestje voor de partner van Sandy Neel: Yannick D.R., medewerker op de persdienst van het VB. De foto's leidden ertoe dat de drie andere VB-gemeenteraadsleden in Lille – geschokt door de vriendenkring die Sandy Neel er op na bleek te houden – opstapten uit het VB. Eén van de drie stapte ook op als gemeenteraadslid, de twee anderen bleven als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen om te vermijden dat een opvolger van de Lilse VB-lijst hun plaats zou innemen. Sandy Neel is intussen één van de drijvende krachten bij de uitbating van café De Leeuw van Vlaanderen.

 

In januari sloot café De Leeuw van Vlaanderen immers haar deuren. Nadat het interieur kort en klein werd geslagen door één van de vaste klanten gaf toenmalig uitbater Yannick D. er de brui aan. Op 10 maart 2010 heropende het café, nu onder het beheer van de vzw Vlaams Huis Herman Van den Reeck. Volgens Bert Deckers “een vzw opgericht door enkele bekende/beruchte Vlaamsnationalisten die niet per se uit Antwerpen afkomstig zijn.” ’t Is maar dat je het weet: het zijn niet wij maar het is één van hen die zegt dat het “berucht” volk is dat het café nu uitbaat. Herman Van den Reeck, naar wie de vzw is genoemd die het café nu beheert, is een student die bij een schermutseling rond het dragen van vlaggen na een 11 juli-viering in 1920 werd neergeschoten door een politieagent en ’s anderendaags overleed aan zijn verwondingen. Herman Van den Reeck was lid van de communistische partij; de beheerders en klanten van café De Leeuw van Vlaanderen hebben zoals bekend daarentegen een radicaal-rechts profiel. Filip Dewinter betaalde het eerste vat in het heropende café.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: neel, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.