08-12-10

ALS HUGO COVELIERS EEN SCHANDAAL ONTDEKT…

Voorbije maandag deed de rechtbank in Antwerpen uitspraak over een zaak waarbij een gewezen stadsambtenaar verdacht werd van corruptie, en zo komen we alweer terecht bij P.M. (foto 1 (r.), samen met Hugo Coveliers (l.) op de foto) – P.M., de voorbije dagen in het nieuws door de bijzondere manier waarop hij, op een ook al bijzondere plaats, wel eens zijn verjaardag viert.

 

P.M. postte op 3 februari 2009 als politiek secretaris van VLOTT op de VLOTT-website: “Ludo Van Campenhout is (…) schepen voor stadsontwikkeling. (…) De beslissingen van deze schepen beïnvloeden hiermee dan ook de marktwaarde van het onroerend goed in ieder deel van de stad. De schepen beschikt over een kabinet om hem bij te staan in deze bezigheden. Binnen dit kabinet zijn een aantal adviseurs werkzaam. De adviseur van schepen Van Campenhout aangaande bouwvergunningen is een zekere Tuur Ceuppens (foto 2). Deze topambtenaar, die toch wel een sleutelpositie bekleed binnen het kabinet van de schepen van stadsontwikkeling, speelde het klaar om gratis te wonen in een loft op de Meir. (…) De loft waar de adviseur van schepen Van Campenhout gratis woont, heeft een huurwaarde van 2 000 euro per maand. In wezen ontvangt een ambtenaar die een sleutelpositie bekleedt binnen stadsontwikkeling  dus maandelijks een gift van 2 000 euro van één van de belangrijkste vastgoedbonzen van de binnenstad. (…) Op de vraag van gemeenteraadslid Hugo Coveliers aangaande dit dossier op de gemeenteraad van 26 januari j.l., antwoordde schepen Van Campenhout dat er niets aan de hand was. Oud-magistraat Armand Vandenplas, voorzitter van het Integriteitsbureau van de stad Antwerpen, verklaarde echter al in verschillende kranten dat er best een grondig onderzoek komt naar Tuur Ceuppens. Het is dan ook met spanning afwachten of dit onderzoek er komt en wat hiervan het resultaat zal zijn.”

 

Het resultaat van het onderzoek kennen we intussen: de ambtenaar ontkende in januari 2009 gratis te wonen aan de Meir, het Antwerpse parket startte in maart 2009 een onderzoek op, met onder andere in april 2009 ook een huiszoeking op het kabinet van schepen Ludo Van Campenhout (toen nog Open VLD). Het stadsbestuur schorstte diezelfde maand nog Tuur Ceuppens als ambtenaar. Het parket vond niets zorgwekkend aan de ‘gratis’ huur aan de Meir, maar stootte wel op een auto die de ambtenaar cadeau had gekregen van de vastgoedmakelaar. In juni 2010 werd de zaak verwezen naar de correctionele rechtbank die voorbije maandag, 6 december 2010, de ambtenaar en vastgoedmakelaar vrijsprak van omkoping. Het parket kan nog wel in beroep gaan tegen deze uitspraak. Maar intussen is de ambtenaar zijn job kwijt bij het stadsbestuur. Niet alleen bij het kabinet van Van Campenhout, ook in de stadsadministratie tout court. Tijdens zijn schorsing als ambtenaar kreeg hij maar de helft van zijn wedde, waardoor hij zijn spaarcenten moest aanspreken. Hij nam dan maar ontslag als ambtenaar om een nieuwe professionele loopbaan in de privé-sector uit te bouwen. Behoudens beroep in deze zaak is Tuur Ceuppens door de rechtbank gezuiverd van elke blaam, maar zijn job bij het stadsbestuur is hij wel kwijt na de verdachtmakingen die Hugo Coveliers in de gemeenteraad lanceerde en P.M. als Coveliers’ schoothondje herhaalde op de VLOTT-website.

 

Na alles wat is gebeurd is het mogelijk dat de ex-ambtenaar niet eens terug wil werken voor het Antwerps stadsbestuur, maar hij kan het ook niet meer tenzij hij opnieuw solliciteert als zoveelste sollicitant in de rij. Hugo Coveliers komt maar zelden tussen in de Antwerpse gemeenteraad, tenzij met wat schimpscheuten naar ‘president’ Patrick Janssens (de omschrijving is van Hugo Coveliers). Over de zaak-Tuur Ceuppens maakte Coveliers wél veel misbaar. Gaat Coveliers zich nu verontschuldigen en zorgen voor eerherstel? Hem kennend verwachten we het niet; het maakt zijn verantwoordelijkheid voor broodroof niet minder groot.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: coveliers, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.