24-12-10

“HET WAS GEEN GOED JAAR”

Filip Dewinter is gestrand op de 35ste plaats in de Top-100 van Belgen van 2010 van de Het Laatste Nieuws-lezers. Vijf jaar geleden stond Dewinter nog 16de in diezelfde Top-100.

 

“Het was geen goed jaar.” Filip Dewinter geeft het grif toe. Bij de verkiezingen in juni kreeg zijn partij een oplawaai van jewelste. “Na alle successen die we hebben gekend, is het frustrerend om je boodschap niet langer verkocht te krijgen”, zegt Dewinter. Vooral de immense populariteit van stadsgenoot Bart De Wever (N-VA) steekt. Filip Dewinter: “Hij probeert nu te oogsten, wat wij in het verleden hebben gezaaid. Indien De Wever consequent wil zijn, collaboreert hij niet langer met links, maar reikt hij ons de hand. Enkel samen kunnen we de doodstrijd van België beëindigen. Dit alles sterkt mijn overtuiging dat wij nog militanter moeten zijn. Dat we opnieuw de straat op moeten en durven zeggen wat de gewone man denkt. Na zes maanden is die het gekonkel en gepalaver in kastelen en achterkamers meer dan beu.” Het voorbije jaar was echter niet allemaal kommer en kwel voor Dewinter. Filip Dewinter: “Het doet me wel deugd dat het progressieve en multiculturele Nederland nu een voorbeeld voor heel rechts Europa is.”

 

Vorig jaar strandde Filip Dewinter ook al op de 35ste plaats in de Top-100 van Het Laatste Nieuws. Filip Dewinter toen: “Een turbulent jaar? Een slécht jaar, zeg maar. Electoraal geen succes, intern gerommel. Niet het beste jaar van mijn carrière.” In 2010 werd het niet anders. In 2005, het jaar waarin deze blog startte en we de populariteit van Dewinter in de Top-100 van Het Laatste Nieuws zijn beginnen noteren, stond Filip Dewinter nog op de 16e plaats in die Top-100. In 2006 zakte Dewinter naar de 19e plaats. In 2007 zakte hij door naar de 38ste plaats. In 2008 won hij een paar plaatsen terug en eindigde hij 32e. Dit en vorig jaar zakte Dewinter weer wat dieper weg. (Foto: Filip Dewinter tijdens een haramreceptie op 16 november 2010 in Antwerpen.)

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.