13-01-11

HEEFT IEMAND HET GELD VAN ROELAND RAES GEZIEN?

Dat Roeland Raes – spijts hij tot tweemaal toe veroordeeld is voor negationistische uitspraken – lid van het VB mag blijven, ligt in de lijn van de verwachtingen. Daags na de uitspraak van het hof van beroep in Brussel schreven wij: “Het VB mag ons altijd verrassen, maar we vrezen dat het VB een partij zal blijven waar negationisten thuis zijn.” En zo geschiedde. Maar welk argument hanteert Filip Dewinter om Roeland Raes bij het VB te houden, en klopt die kromme redenering?

 

In een interview met Apache zegt Dewinter: “Roeland Raes heeft na die fameuze uitspraken ontslag genomen als ondervoorzitter van de partij en als senator. Hij is uit het partijbestuur gestapt en hij heeft zijn boetes betaald. Daarmee heeft de partij duidelijk getoond dat we de afstand nemen die noodzakelijk is. We willen niet meedoen aan de heksenjacht: Roeland Raes mag lid blijven van het Vlaams Belang.” Euh… “Hij heeft zijn boetes betaald”? Vorige maand lazen we nog in het december-nummer van Joods Actueel dat “drie maanden na de veroordeling noch het FJO (het Forum van Joodse Organisaties, nvdr.) noch het CGKR (het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, nvdr.) enige schadevergoeding hadden ontvangen, ondanks een aanmaning.”

Daarover opgebeld vroeg Roeland Raes aan Joods Actueel of ze er een probleem mee hebben dat hij zijn boete nog niet betaald heeft. Raes’ advocaat Piet Noé liet Joods Actueel weten  dat zijn cliënt wel zou betalen, maar hij zei er niet bij wanneer. Raes werd in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van 1 800 euro aan het Forum van Joodse Organisaties en hetzelfde bedrag aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Filip Dewinter zegt nu: “Hij heeft zijn boetes betaald.” Is dit zo? In een persmededeling die gisteren verstuurd werd door het Forum van Joodse Organisaties zegt het FJO “dat, vier maanden na de uitspraak, (dit) nog steeds niet gebeurd (is).”

 

Ofwel weet Filip Dewinter niet dat Raes zijn boete in werkelijkheid nog niet betaald heeft, ofwel is het FJO onwetend over het geld dat Raes intussen heeft overgemaakt, ofwel is het geld ergens onderweg. Vandaar onze oproep: heeft iemand het geld van Roeland Raes gezien? Vreemd is alleszins dat de partijraad waarop formeel beslist werd Raes bij het VB te houden enkele weken geleden plaatsvond, en het FJO de opgelegde 1 800 euro nog steeds niet op haar rekening heeft gevonden. Het FJO wil het geld schenken aan de educatieve tentoonstelling voor kinderen vanaf 9 jaar Lezen en schrijven met Anne Frank.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: raes, dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.