16-02-11

SAM VAN ROOY TWEEDE VLAAMSE MEDEWERKER VAN WILDERS

In Humo schetst Tom Cochez deze week hoe Paul Belien, echtgenoot van Alexandra Colen en sinds september 2010 persoonlijk adviseur van Geert Wilders (foto 1), de spil is tussen Filip Dewinter, Geert Wilders en rechts Amerika voor hun Heilige Oorlog tegen de islam. Maar echt spraakzaam zijn de Amerikanen niet over hun contacten met Dewinter en Wilders, en Paul Belien zelf weigert elk commentaar. De Heilige Oorlog wordt blijkbaar georganiseerd vanuit cenakels die het daglicht niet verdragen.

 

Volgens ’t Pallieterke krijgt Paul Belien binnenkort Vlaams gezelschap. Sam van Rooy (foto 2), zoon van islambasher Wim van Rooy en zelf ook bezig zich in die discipline te onderscheiden, zal binnenkort in Den Haag een kantoor bezetten naast Paul Belien. Werd over Marie-Rose Morel gezegd dat ze altijd op het derde rijvak reed, ook voor Sam van Rooy (25 j.) geldt die beeldspraak. Als kind verraste hij met het in 1997 verschenen boek De Vampierenmoord, een jaar later gevolgd door Smokkel in Egypte. Een paar jaar later stort hij zich fanatiek op het wielrennen. Vanaf 2004 is hij profwielrenner.

 

Vader Wim van Rooy, ooit nog redacteur van Links, publiceert in 2008 het vuistdikke De malaise van de multiculturaliteit. Zoon Sam, intussen industrieel ingenieur, smijt zich hierna op een nieuwe hobby: vader en zoon Van Rooy publiceren in 2010 samen de bundel essays De islam. Kritische essays over een politieke religie. Van Sam van Rooy zou in juni vorig jaar De malaise van het islamdebat in Vlaanderen verschijnen, maar dat is nog steeds niet verschenen. Als op 31 maart 2010 Sharia4Belgium een lezing van Benno Barnard in Antwerpen verstoort, zijn twee mensen als bij wonder aanwezig om het tumult te filmen en via YouTube snel te verspreiden: VB’er Tanguy Veys en… Sam van Rooy. 

 

Sam van Rooy werkt voor een Nederlandse bouwfirma, maar gaat nu ook voor de koning van de afbraakpolitiek werken.

00:12 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wilders, belien, van rooy |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.