27-02-11

ALESSANDRA MUSSOLINI HÉT VOORBEELD VOOR RECHTSACTUEEL

Onderzoekers legden foto's van onbekende Finse parlementariërs voor aan meer dan 2 500 mensen die niet in Finland wonen. Die moesten de mensen op de foto een cijfer geven van 0 (heel lelijk) tot 5 (heel knap). Ze wisten niet of de mensen op de foto's politiek  links of rechts waren. Linkse politici kregen gemiddeld een 2,6 en rechtse politici gemiddeld een 2,9. Het  verschil is niet groot, en beide groepen lijken ons nogal laag te scoren. Maar de studie vermeldt niet hoe de niet-politici scoren.

 

Een flutstudie dus, maar er mag al eens gelachen worden. Bij RechtsActueel, de hobbyclub van Voorpost’ers en VB-personeelsleden, is men altijd in voor flutartikels. Voorbije donderdag brachten ze het ‘nieuws’ Rechtse politici zijn knapper dan linkse politici. Het wordt echter minder grappig als we zien welke blote vamp RechtsActueel als voorbeeld neemt van knappe rechtse politici (foto 1). De naam stond er niet bij. Ons schoot één naam te binnen, en eenmaal gegoogeltkomen we inderdaad uit op… Alessandra Mussolini. De kleindochter van Il Duce Benito Mussolini, in 1992 als Italiaanse Kamerlid verkozen voor de extreemrechtse Movimento Sociale Italiano (MSI). Haar curriculum vitae leest verder als volgt: ze stapt op uit de meer gematigde opvolger van de MSI, de Alleanza Nazionale, om de onvervalste neofascistische partij Libertà di Azione op te richten. Na een verkiezingsalliantie met de geestesgenoten van Forza Nuova en Fronte Sociale Nazionale wordt Allesandra Mussolini in 2004 Europarlementslid.

 

Ze maakt deel uit van de in het Europees Parlement in 2007 ontstane extreemrechtse fractie Identiteit, Traditie en Soevereiniteit (ITS)… die het geen jaar uithoudt nadat Alessandra Mussolini  zegt dat “Roemenen van criminaliteit een levenswijze maken”. De Roemenen in de ITS-fractie stappen op, en de fractie ligt aan diggelen. Eugen Mihaescu, fractieleider van de Partidul România Mare, omschrijft Allesandra Mussolini als “een opblaaspop. Een opblaaspop uit een seksshop. Ze heeft helemaal niets van een politica.” Maar voor RechtsActueel is ze hét voorbeeld van een knappe rechtse politica. Er zijn nochtans alternatieven. Kim Geybels (foto 2) bijvoorbeeld, even senator voor de N-VA. Siegfried Bracke is nog altijd van slag sinds Kim Geybels de eerste keer de Senaat binnenwandelde. Maar neen. Bij RechtsActueel kiezen ze liever voor een fasciste.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rechtsactueel, italië, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.