28-02-11

AMBIANCE VAN GENT OVER BORGERHOUT TOT SPANJE

De berichten over Tanguy Veys op een solidariteitsavond voor Israël (foto 1), hebben geleid tot stof voor een nieuw toneelstuk van De Zwarte Komedie.

 

Voorpost’er en Borgerhoutenaar Yves Pernet heeft naar aanleiding van Tanguy Veys' jongste steunbetuiging op zijn Facebook-pagina iets onvriendelijks geschreven over Tanguy Veys. Yves Pernet schrijft wel eens meer iets onvriendelijks over Tanguy Veys. Met als gevolg dat Veys Pernet uit zijn Facebook-contacten heeft gegooid. Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk goed, maar natuurlijk vooral als je Veys goed gezind bent. Tanguy Veys heeft de voorbije dagen trouwens nog een tweede Facebook-vriend buitengegooid wegens Veys/Israël-onvriendelijke uitlatingen. De uitlatingen van Pernet over Veys (Pernet had hem “krapuul” genoemd, nvdr.) bereikten Tanguy Veys. Is het niet de Israëlische inlichtingendienst Mossad, dan is er wel iemand uit de Vlaamse Beweging die het nieuws wil overbrengen. Pernet zou het allemaal liever rechtstreeks aan Veys zeggen, maar dat kan hij niet meer sinds Veys Pernet uit zijn Facebook-contacten verwijderd heeft.

 

Scène 2 in deze soap: Janice Laureyssens komt op de proppen. Janice Laureyssens woonde enkele jaren in Borgerhout, komende van het landelijke Stekene waar ze een sjieke paardenfokkerij hield. La Laureyssens werd voorzitster van de Borgerhoutse VB-afdeling en fractieleidster van het VB in de districtsraad van Borgerhout. Intussen is Janice Laureyssens weg uit Borgerhout, weg bij het VB, en zelfs weg uit België. Ze woont nu in een leuk villaatje in Spanje. Janice Laureyssens is ook een grote Israël-fan en ze mengde zich dan ook in de discussie over Tanguy Veys en diens blinde adoratie voor Israël. Volgens Janice Laureyssens heeft Yves Pernet “een hoog Calimerogehalte” en is hij “blijkbaar jaloers op Tanguy”. Een Voorpost-vriend verdedigt Yves Pernet: “@Janice: Jaloers niet. Yves heeft intussen bewezen dat hij zich belangeloos inzet, en niet kiest voor een vet betaald partijpostje. Hij heeft duidelijk meer inhoudelijke kennis dan Tanguy.”

 

Scène 3: de discussie verlegt zich naar Borgerhout. Yves Pernet: “@Janice: Hoe is het trouwens met de dappere strijd tegen islamisering in het warme Spanje? Hier in Borgerhout ben je immers met de staart tussen de benen gaan lopen.” Janice Laureyssens repliceert: “Gaan lopen Yves. Ik was mensen met jouw overtuiging kotsbeu, daarom ben ik ermee gestopt. Bij jou zijn de Vlaamse belangen niet prioritair. Je zou enkel willen dat jullie meer macht hadden om, zoals een vriendje van jou hier al schreef, andere mensen met een andere mening dan die van jullie tegen de muur te zetten.” Een paar reacties later antwoordt Janice Laureyssens: “Ach (voornaam door ons weggelaten, nvdr.), heb je de laatste tijd nog geprobeerd om bij andere vrouwen in bed te kruipen? Weer niet gelukt en ben je daardoor zo gefrustreerd?” Er volgt nog een dergelijke opmerking, en dan mengt – tot overmaat van ramp – Thierry Vanroy zich in de discussie, de ideoloog van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA).

 

Scène 4: de discussie gaat verder over Borgerhout. Janice Laureyssens schrijft: “Te gek om los te lopen! Het lijkt wel alsof ik bij het AFF aan het lezen ben. Eerst en vooral ben ik maar pas in 2006 door FDW (Filip Dewinter, nvdr.) gevraagd om naar Antwerpen te komen. (Nochtans had het VB na het vertrek van Wim en Rob Verreycken naar Sint-Niklaas met Bart Debie al een nieuw boegbeeld in Borgerhout, nvdr.) In Oost-Vlaanderen had ik in 2003 ongeveer 5 000 stemmen. In Antwerpen, niemand kende mij daar, inderdaad amper 600 en nog wat, en dit vanuit de 52ste plaats. Dus werd het districtsraad in Borgerhout. (Wat waarschijnlijk vanaf het begin de bedoeling is geweest.) Het feit dat een 81-jarige mij opvolgde in de districtsraad (en er na mij nog vier de brui aan gaven) heeft overigens een totaal andere reden dan jullie ‘gissingen’. Ik ben er zelfs van overtuigd dat er in Borgerhout geen volledige lijst meer kan samengesteld worden bij de volgende verkiezingen.”

 

We schreven vrijdag: “Voor ambiance is Tanguy Veys altijd te vinden.” Tanguy Veys repliceerde: “Wie ben ik om deze scherpe analyse tegen te spreken?” Tanguy Veys was zondag 20 februari maar even in Antwerpen, maar de Gentenaar zorgde meteen voor ambiance van Borgerhout (foto 2: districtshuis Borgerhout en Moorkensplein) tot in Spanje (foto 3: de nieuwe woonst van Janice Laureyssens).

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veys, pernet, laureyssens |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.