02-03-11

AFFICHE VOOR VOLGEND VB-CONGRES BIJGEKLEURD

Bijna verdwenen uit de top-10 van Lul van het Jaar in Humo’s Pop Poll (zie hieronder), probeert Filip Dewinter nog eens de hits van de jaren negentig te spelen. Zondag 10 april organiseert hij in Antwerpen een congres onder het motto Kordaat immigratiebeleid werkt!. Aan de affiche waarmee het programma wordt aangekondigd, is de voorbije dagen nog een en ander veranderd.

In de voormiddag komen op 10 april vertegenwoordigers van buitenlandse bevriende partijen het immigratiebeleid in hun land toelichten. In de namiddag stelt het VB haar blauwdruk voor een “kordaat immigratiebeleid” voor aan de eigen militanten. Zoals steeds is er gratis busvervoer voorzien vanuit zowat alle uithoeken van het land, van Maaseik tot Knokke. Provinciale werkgroepen stomen zich vooraf klaar op bijeenkomsten in Sint-Niklaas, Leuven, Roeselaere, Antwerpen en Hasselt. Voor de affiche heeft het VB de inspiratie gehaald bij een affiche van de Schweizerische Volkspartei (SVP).

De VB-affiche voor het congres werd gisteren vrijgegeven. Ze verschilt op enkele punten van de versie die ons zondagmorgen werd toegestuurd. De graficus-van-dienst had wat problemen met de Italiaanse en de Nederlandse vlag. Ze werden van plaats verwisseld, en in de tweede versie liggen de kleurvlakken van de Italiaanse vlag in de juiste richting. In de eerste versie lagen ze nog fout. Er is een klein verschil bij de opsomming van de landen waar naar verwezen wordt, en het beginuur van het congres is wat verlaat. En in de eerste versie (foto 1) is het dier dat verstoten wordt een zwarte bok. Naar analogie van de uitdrukking ‘het zwart schaap’, en zoals op de Zwitserse affiche. Maar waarschijnlijk was dat niet duidelijk genoeg voor de bedoelingen van het VB. In de versie die gisteren werd vrijgegeven (foto 2) is de bok rood gekleurd, en heeft het beest elementen van de Turkse en van de Marokkaanse vlag op het lijf.

Het is niet meer “Aanpassen of opkrassen”, maar: “Turken en Marokkanen buiten”.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.