02-03-11

DEWINTER: “IK VOND HET ERG ALS IK NIET BIJ DE EERSTE DRIE ZAT”

Tentoonstelling 30 jaar VB-Antwerpen.jpg“Ik ga daar niet flauw over doen, ik vond het erg als ik niet bij de eerste drie zat”, zegt Filip Dewinter naar aanleiding van de verkiezing tot  Lul van het Jaar of  Ergerlijkste Politicus in Humo’s Pop Poll. Filip Dewinter (gisteren in De Morgen): Humo is allesbehalve rechts of Vlaamsgezind, dus in plaats van een scheldwoord is zo’n titel een opsteker. Het duidt aan dat je relevant bent. Ik ben intussen al voorbijgestoken door de paus, door Bush, door Dutroux… en nu door Bart De Wever. Tja, men moet zijn plaats kennen in het leven.”

De paus, Bush of Dutroux komen er dit jaar niet meer aan te pas bij de verkiezing van de Lul van het Jaar. En toch is Dewinter nog verder gezakt in die top-10.

De Belgische/Vlaamse katholieke kerk zet nu sterk op met de bisschop Roger Vangheluwe (1), aartsbisschop Léonard (2) en kardinaal Godfried Danneels (7). Op 3., 4., 5. en 8. vinden we achtereenvolgens de politici Bart De Wever, Yves Leterme, Elio Di Rupo en Pieter De Crem. Op 6. en 9. staan de NMBS en televisiepresentator Ben Crabbé. En slechts op 10. vinden we Filip Dewinter. Nog even en hij komt zelfs niet meer in de top-10 voor. Het geeft aan hoe weinig relevant Dewinter is geworden.

Won Dewinter steevast in de categorieën Lul van het Jaar of Ergerlijkste Politicus, desnoods was hij tweede, in 2008 viel Dewinter voor het eerst uit de door hem begeerde top-3. Joël Milquet won de competitie in de categorie Ergerlijkste Politicus. Yves Leterme stond op twee, Bart Dewever op drie. Filip Dewinter strandde op een zucht van een podiumplaats. In de categorie Lul van het Jaar bleef Filip Dewinter datzelfde jaar 2008 steken op de vijfde plaats. Bart De Wever ging hem op de vierde plaats vooraf. Toen al Dewinter voorbijgestoken door De Wever. In 2009 werd het niet beter voor Dewinter. Bart De Wever maakte de rekening in De Standaard: “Filip Dewinter werd zelfs geen Lul van het Jaar meer in Humo's Pop Poll. Op dat moment wist ik dat het voorbij was voor hem.”

Foto 1: Filip Dewinter. Foto 2: Toen Filip Dewinter nog Lul van het Jaar was, de tijd van de bokshandschoenen enzomeer waaraan herinnerd wordt op de tentoonstelling ’30 jaar op de bres’ in het VB-secretariaat in de Van Maerlantstraat in Antwerpen. Nog tot aanstaande vrijdag 4 maart. Helemaal links op de foto, dus ook op de VB-tentoonstelling, twee foto’s van een AFF-betoging in 1990.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, de wever, media, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.