04-03-11

HUISZOEKING BIJ VB-GENT ZORGT VOOR VERWARRING

Het Vlaams Belang protesteert tegen de huiszoeking die gisterenmorgen plaatsvond in het secretariaat van het VB-Gent. Omdat daar een briefje hangt dat het secretariaat ook het kantoor is Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn, hoorde volgens Deckmyn bij de huiszoeking Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans of een afgevaardigd parlementslid aanwezig te zijn. Over de grond van de zaak wou het VB zich niet uitspreken.

Volgens de pers zou het onderzoek gaan over mails die vanuit het VB-secretariaat verstuurd werden waarin staat dat “ex-volksvertegenwoordiger Geert Van Linter niet in Ganshoren maar in Buggenhout woont”. Hoezo “Geert” Van Linter? De Morgen sprak ook wel eens van “Geert” Van Linter, maar dat was een typfout bij het bericht dat Johan Demol en Greet (!) Van Linter in april 2010 uit het VB werden gezet. Dat meerdere online kranten het bericht over “Geert” Van Linter overnamen, heeft natuurlijk te maken met dat de online kranten vaak niet meer doen dan hetzelfde Belga-bericht publiceren, en als daar een fout in staat wordt dat eindeloos herhaald. Maar toegegeven, Greet Van Linter (foto) maakte als Vlaams parlementslid (2004 - 2009) geen onuitwisbare indruk, en als Brussels parlementslid (sinds 2009) is ze evenmin een opvallende figuur.

Als het waar is dat Greet Van Linter niet in Ganshoren maar in Buggenhout woont, is er een probleem met de mandaten van de ex-VB'ster. Dan kan ze geen gemeenteraadslid meer blijven in Ganshoren. Een mandaat dat ze heeft sinds 2006. En ook geen Brussels parlementslid meer zijn, want Buggenhout ligt in de provincie Oost-Vlaanderen. Bij Dendermonde. Het zou echter geen unicum zijn. Een topvrouw van het VB woonde enkele jaren geleden evenmin op het adres dat ze voorhield. Maar daarover morgen meer. Greet Van Linter weerlegt de aantijgingen over een valse woonplaats en heeft hierover klacht neergelegd. Vandaar de huiszoeking. Dat bij het VB-Gent en/of Johan Deckmyn gezocht zou worden naar een mail over een lokaal probleem in het Brusselse verwondert niet: de vermeende woonplaats van Greet Van Linter ligt in de provincie Oost-Vlaanderen en als VB-medewerker is Deckmyn verantwoordelijk voor het nazicht van de lokale VB-blaadjes.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gent, deckmyn, van linter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.