27-03-11

“NOOIT GEDACHT DAT HET EEN VERKIESBARE PLAATS ZOU ZIJN”

Tanguy Veys zoekt permanent de aandacht op. Morgen is hij jarig: stuur hem een kaartje (mail hem, facebook hem, twitter hem...). Kwestie dat hij niet meer moet doen wat hij de voorbije week nodig vond. Toen wij de eerste aflevering publiceerden van ons reeksje over Tanguy Veys’ vrienden, mailde Veys het AFF/Verzet-artikel naar Brabosh die het artikel ook op zijn blog plaatste. Brabosh is net als Veys een grote Israël-vriend, maar leeft in onmin met Michael Freilich. Toen Michael Freilich vervolgens zijn editoriaal over Tanguy Veys in het jongste nummer van Joods Actueel online zette, mailde Veys dit editoriaal naar heel zijn adressenbestand. Toen de tweede aflevering van ons reeksje over Tanguy Veys’ vrienden verscheen, zette Veys het AFF/Verzet-artikel nog vlugger op zijn Facebook dan AFF/Verzet het op haar Facebook plaatste.

 

Maar in sommige situaties krijgt Veys niet de aandacht die hij wel zou willen. In de Kamer van Volksvertegenwoordigers bijvoorbeeld. Zijn buurvrouw in het Belgisch parlement is Minneke De Ridder. Minneke De Ridder, hier wel eens geportretteerd omwille van haar antecedenten. Maar Minneke is niet veel in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, en nog minder als buurvrouw van Tanguy Veys. Sinds 23 december vorig jaar heeft ze zich niet meer vertoond in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, meent Tanguy Veys zich te herinneren. Het laatste bericht op haar website dateert van 17 december en haar gsm bleef de voorbije week onbeantwoord. Alarmerend genoeg, zo vond Tanguy Veys, om hierover een journalist van Het Laatste Nieuws te verwittigen.

 

“Minneke heeft ziekteverlof”, legde N-VA-fractieleider Jan Jambon uit in Het Laatste Nieuws. “Ze was eerst een maand buiten strijd en dat is met een maand verlengd. In principe keert ze na Pasen terug.” Naar verluidt zou de 29-jarige styliste moeilijk haar draai vinden in het parlement. “Ze stond dan ook op de negende plaats op de Antwerpse lijst”, zegt Jambon. “Toen we de lijst opstelden hadden we nooit gedacht dat het een verkiesbare plaats zou zijn.” Jambon vergist zich licht: Minneke De Ridder stond niet op de negende maar op de achtste plaats op de Antwerpse N-VA-lijst. Blijft: dat men bij de N-VA niet verwacht had dat ze Kamerlid zou worden. Minneke De Ridder is een goede vriendin van Kim Geybels. Die dook na haar gedwongen ontslag uit de Senaat en de N-VA even onder bij Minneke. Het was zowat het enige waarmee Minneke De Ridder de pers haalde sinds haar eedaflegging als Kamerlid (foto).

 

Minneke is nu in Mexico "om de batterijen op te laden". Hopelijk is ze gezond en wel terug tegen volgende zondag. Grootvader Lode Van Dessel heeft nog een stapel Vlaamse Leeuwenvlaggen liggen om mee te gaan zwaaien langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veys, de ridder, n-va |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.