26-03-11

NU AL HISTORISCHE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Gaan ze in Gent naar een geanimeerde strijd binnen het VB in het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, in Antwerpen kondigt zich een clash aan tussen zetelend burgemeester Patrick Janssens en De Vlaamse Leider, Bart De Wever. Filip Dewinter probeert zijn karretje aan dat van De Wever te hangen, maar verslikte zich vanmorgen toen hij de titels en artikels in Het Nieuwsblad en De Standaard zag. Dewinter schaart zich achter De Wever kopte Het Nieuwsblad op haar voorpagina. “In 2012 trekt Filip Dewinter voor het laatst de Belanglijst in Antwerpen. Voor het burgemeesterschap acht hij zich kansloos. Hij biedt Bart De Wever alle steun aan voor de sjerp”, is de inleiding bij het artikel in De Standaard. (Illustratie: Marec in Het Nieuwsblad vandaag.)

In een mededeling deze namiddag preciseerde Filip Dewinter dat hij nog altijd kandidaat-burgemeester is. Filip Dewinter: “In tegenstelling tot wat De Standaard en Het Nieuwsblad insinueren, is Filip Dewinter wel degelijk burgemeesterkandidaat. Iedereen die een lijst trekt moet de persoonlijke ambitie hebben om burgemeester te worden maar uiteindelijk beslist de kiezer. Mijn persoonlijke ambitie is echter ondergeschikt aan het doel. Het doel is in Antwerpen een echte ommekeer realiseren. Als De Wever de meeste stemmen haalt, dan ben ik bereid hem via gedoogsteun of via deelname aan de coalitie te steunen. Een sterk Vlaams Belang kan wegen op de besluitvorming en het beleid en doen waar we altijd naar gestreefd hebben: een einde maken aan de socialistische republiek der kameraden en van Antwerpen opnieuw een veilige, Vlaamse en welvarende stad maken."

"(…) Ikzelf ben niet langer de gedoodverfde burgemeesterkandidaat en het Vlaams Belang is nu de outsider, de underdog. Een rol die ons beter ligt en die ervoor zorgt dat we niet opnieuw een overwinningsnederlaag boeken. De vorige keren werd ik telkens afgerekend op het feit of ik al dan niet burgemeester werd. Zelfs met 5 000 stemmen extra ‘verloor’ het Vlaams Belang omdat we in de oppositie achterbleven. Nu willen we het verschil maken door als scheidsrechter op te treden. Het is aan Dewever om te beslissen wat hij wil. Als De Wever kiest voor het bestendigen van het cordon sanitaire dan weet de Antwerpenaar welk vlees hij in de kuip heeft. Het handhaven van het cordon zou betekenen dat Janssens en De Wever vier handen op één buik zijn en dat de N-VA een regimepartij is die deel uitmaakt van het politieke establishment net zoals al de rest….”

Bart De Wever is not amused met de steun die hij van Filip Dewinter krijgt. Bart De Wever (in De Standaard/Het Nieuwsblad): “Het verzoek van Filip Dewinter is tactisch goed bekeken maar geen cadeau. Dewinter beseft goed dat iedereen die zich met hem verbindt meteen is verbrand. (…) Zijn rol in Antwerpen is uitgespeeld, maar hij is nog niet dood. Hij houdt nog genoeg aandelen over om een relevante rol te claimen. Dewinter heeft zijn Stalingrad beleefd en staat voor een ellenlange terugtocht. Maar tijdens die afmars kan hij het mij erg lastig maken. Dit had ik kunnen verwachten.”

Filip Dewinter heeft ook een historische vergelijking. Filip Dewinter: “Bart De Wever heeft naar aanleiding van de federale onderhandelingen zijn ‘Moskou’ meegemaakt. Napoleon veroverde Moskou en dacht dat hij gewonnen had, maar de tsaar stak de stad in brand. Napoleon wachtte alleen nog de aftocht door de Russische winter. Hij verloor quasi al zijn troepen en ‘Moskou’ werd voor hem het begin van het einde.” Het worden in Antwerpen in 2012 in alle opzichten historische gemeenteraadsverkiezingen.

20:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, dewinter, de wever |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.