16-05-11

AL HALF JAAR GEEN ‘POLITIEKE VRIENDEN’ MEER BIJ VB-MAGAZINE

Toen in januari vorig jaar het Vlaams Belang Magazine (foto) vernieuwd werd, kreeg het VB-maandblad een kleiner formaat, maar ook enkele nieuwe rubrieken zoals een Zweedse puzzel en de rubriek Politieke vrienden.

Die laatste rubriek zou maar om de twee maanden verschijnen, maar is veruit het plezantste dat in het Vlaams Belang Magazine te lezen valt. In de eerste aflevering konden we in die rubriek het verhaal lezen van twee Brugse VB-militanten die elkaar vonden bij het NSV. In november bracht die rubriek nog aan het licht dat in Bornem door het VB bij herhaling is gepleit voor de invoering van Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS-boetes). Maar de eerste die zo’n GAS-boete aan zijn broek gesmeerd kreeg… was de voorzitter van de plaatselijke VB-afdeling. Wegens wildplakken.

Uit een enquête bij de lezers van het Vlaams Belang Magazine bleek de Zweedse puzzel de minst gewaardeerde rubriek te zijn, gevolgd door het katern van de Vlaams Belang Jongeren. Maar de Zweedse puzzel zit nog elke maand in het magazine, en het katern van de Vlaams Belang Jongeren is er ook nog altijd bij. Maar wat is sinds november 2010 niet meer verschenen? De rubriek Politieke vrienden. Sinds november vorig jaar zijn we toch alweer zes nummers van het Vlaams Belang Magazine verder. Is de voorraad ‘politieke vrienden’ bij het VB uitgeput? Een mens zou het haast gaan denken.

Hoofdredacteur Tom Van Den Troost was dik bevriend met Marie-Rose Morel, maar miste de kans om Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke samen te portretteren in het Vlaams Belang Magazine. Frank Vanhecke is anders ook dik bevriend met Francis Van den Eynde, maar waarschijnlijk ligt hen opnemen in de rubriek ‘Politieke vrienden’ ook moeilijk bij de VB-top. En zo is het altijd wat bij die partij.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.