06-05-11

MORGEN IN BOOM: THE SELECTER. NIEUWE ANTIFASCISTISCHE SINGLE

Eén van de leukste gratis festivals mét een boodschap (ecologisch, duurzaam, met oog voor de Noord-Zuidverhouding…) is Mano Mundo, dit weekend op het terrein van De Schorre in Boom. Morgen, zaterdag 7 mei, treedt daar om 20u30 de Engelse antiracistische skagroep The Selecter op.

Hun On My Radio haalde in 1980 de top-10 in Vlaanderen, en allicht klinkt Too Much Pressure en Missing Words jou ook bekend in de oren. De groep rond zangeres Pauline Black (foto) brengt op 1 september 2011 een nieuw album uit. In een gesprekje met Gazet van Antwerpen zegt Pauline Black: “We willen onze boodschap overbrengen op een nieuwe generatie. Op ons nieuwe album mixen we ska, pop en reggae, en zingen we over het multiculturalisme in Groot-Brittannië. Onze eerste minister David Cameron zei dat multiculturalisme dood is. Ik zeg dat het levendiger is dan ooit.” Maar “racisme en sociale discriminatie is nog altijd sterk aanwezig in onze maatschappij.”

Op 30 mei verschijnt als voorproefje  op de nieuwe cd het antifascistisch nummer Big In The Body, Small In The Mind. Een remake van Woody Guthrie’s All You Fascists (Bound To Lose). Ook bekend in de versie van Billy Brag. The Selecter brengt een, op de eerste strofe na, licht geactualiseerde versie van de oorspronkelijke tekst.

Voor wie er morgen niet bij kan zijn: zondag 26 juni komt The Selecter naar het Genk On Stage Festival en vrijdag 29 juli naar Klinkers Festival in Brugge. Op 31 oktober vorig jaar speelde The Selecter voor het eerst terug in ons land, op Sinner’s Day in Hasselt (zie vanaf 28’ op deze video).

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cultuur, actie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.