12-05-11

DE POSITIEVE KANT AAN HET ANNULEREN VAN EEN CONCERT

Ruben Rosiers - Berlijn, 1 mei 2010.JPGBij het N-SA laten ze zich niet kennen. Eddy Hermy besluit zijn klaagzang over het afgelasten van het voor zaterdag geplande concert met een positieve noot.

 

Eddy Hermy: “Voor ons als organisatie heeft deze zaak (…) een positieve kant. Het heeft een kleine fractie van onze militanten en coördinatoren die in het organiseren van concerten als propagandamiddel enig nut zagen, doen inzien dat dit niet het geval is. Een schokeffect zoals bij ons eerste concert in Oostkamp, waarbij we de media hebben gebruikt om landelijke bekendheid te verwerven, kun je niet op een blijvende basis creëren. Dat keert zich uiteindelijk tegen jezelf en dat kan niet de bedoeling zijn. Daar we voordien al hadden besloten om na dit concert geen andere meer te organiseren is de afgelasting van dit evenement dan ook niet van wezenlijk belang voor ons als organisatie. En de financiële verliezen zijn zeer beperkt, omdat we telkens voorzien hebben dat een tactische terugtocht nodig kan zijn. We kennen dit landje en zijn pers zo onderhand wel. En zoals gezegd kennen we ook de repressiemethoden om de oppositie klein te houden en schade aan haar organisaties toe te brengen. Maar wij zijn altijd zeer flexibel in die dingen. Een laatste positief effect van de hetze die door links en de media tegen ons wordt gevoerd, ligt in het feit dat de leiding van de beweging nu iedereen weer op een lijn heeft wat tactiek en strategie betreft. Daarvoor bedanken wij al onze tegenstanders van harte.”

 

Het betekent: Ruben Rosiers (foto) is teruggefloten voor het organiseren van een concert met aangebrande groepen. Rosiers heeft zich intussen geworpen op de organisatie van internationale solidariteit en gaat binnenkort de Boeren in Zuid-Afrika bezoeken. Maar het N-SA houdt toch best contact met hem. Rosiers (foto, op een 1 mei-optocht van ‘autonomen’ in Berlijn vorig jaar) spreekt goed Duits. Hij kan bevestigen dat “Afgelast” in het Duits niet “Verboten” is zoals nu over de concertaffiche is geschreven (zie het artikel hierboven). “Verboten” betekent “verboden”. Het concert zaterdag is niet verboden, maar door de organisatoren geannuleerd. Een verstandige beslissing trouwens.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.