23-05-11

MARIJKE DILLEN ENIG ZAAKVOERDER BVBA VLAAMS BLOK

Wie dacht dat het Vlaams Blok dood en begraven is, vergist zich. Marijke Dillen, dochter van oprichter Karel Dillen (foto 1), is onlangs benoemd tot de nieuwe zaakvoerder van de bvba Vlaams Blok. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad.

Het Vlaams Blok vervelde in 2004, na een veroordeling voor racisme, in Vlaams Belang. Kort voor de naamsverandering op 14 november 2004 werd de bvba Vlaams Blok opgericht. Volgens de oprichtingsakte die op 2 november 2004 neergelegd werd bij de griffie van het Belgisch Staatsblad, en op 12 november 2004 in het Belgisch Staatsblad verscheen, heeft de bvba Vlaams Blok als doel “alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties, hoofdzakelijk op politiek vlak” en dat kan dan gaan om “consultancy, opleiding en vorming, technische expertise, juridische, financiële, boekhoudkundige, fiscale en administratieve bijstand (…); communicatieadvies (…); advies, bijstand en hulp bij personeelsbeheer; promotie, publiciteit en public relations; aan- en verkoop van campagnemateriaal en propagandamateriaal (…); alle studies en operaties met betrekking tot onroerende of roerende goederen (…)". Bedenk iets, en de bvba Vlaams Blok kan ervoor zorgen.

Maar in feite is heel die constructie opgezet om te vermijden dat iemand een politieke partij of beweging zou opzetten onder de naam Vlaams Blok. De parlementsleden Jurgen Ceder, Yves Buysse en Joris Van Hauthem werden de zaakvoerders van de bvba Vlaams Blok, maar dat bleek heel wat administratieve rompslomp met zich mee te brengen. Elk jaar werden de zaakvoerders aangemaand hun sociale bijdragen te betalen, waarop ze telkens moesten aantonen dat er geen inkomsten waren. Vandaar dat de drie VB’ers beslisten hun ontslag in te dienen. Bij akte neergelegd op 29 april 2011 bij de griffie van het Belgisch Staatsblad, genotuleerd in het Belgisch Staatsblad van 11 mei 2011, beslisten de ontslagnemende Jurgen Ceder, Yves Buysse en Joris Van Hauthem “met eenparigheid van stemmen” om Marijke Dillen (foto 2) als enige zaakvoerder te benoemen.

Marijke Dillen wordt hiermee nog maar eens de meid voor alle werk bij het VB. Toen Marie-Rose Morel ondervoorzitter dreigde te worden van het VB, sommeerde Filip Dewinter Marijke Dillen om zich ook kandidaat te stellen als ondervoorzitter. In de ontslag- en benoemingsakte van de bvba Vlaams Blok wordt gepreciseerd dat Marijke Dillen haar mandaat “ten kosteloze titel” zal uitvoeren. Het VB is er veel om gelegen om de naam Vlaams Blok niet in andere handen te laten vallen. Bij verkiezingen vraagt het Vlaams Belang telkens weer om naast ‘Vlaams Belang’ ook ‘Vl. Blok’ en ‘Vlaams Blok’ te beschermen, door niemand anders te laten gebruiken.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dillen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.