07-06-11

ISRAËLHOUDING DISCUSSIESTOF OP VOLGENDE VB-PARTIJRAAD

De pro Israël houding van sommigen bij het VB, Tanguy Veys om hem niet te noemen, heeft al heel wat kritiek losgemaakt binnen de Vlaamse Beweging. In Ons Verbond, blad van het KVHV-Gent, werd vorig jaar al zwaar uitgehaald naar Tanguy Veys’ voorliefde voor Israël. Andere keren leidde het tot verhitte discussies op Facebook. En nu is er Filip Dewinter die na het bijwonen van een congres van rechtsextremisten in Israël vorige week de Israëlische vice-minister Ayoob Kara rondleidde in Brussel en Antwerpen. Het bleek niet het beste idee te zijn van Dewinter. De zaak krijgt nu een vervolg op de VB-partijraad van 18 juni.

 

Filip Dewinter verdedigt zijn pro Israël houding met: “Israël ligt op de frontlijn van de strijd tegen het vrije Westen en de radicale islam. Israël voert ten dele onze strijd tegen islamfundamentalisme en -terrorisme. Aangezien Israël de voorpost is van het vrije Westen moeten we onze krachten verenigen en het islamisme hier en bij ons samen bestrijden.” Rob Verreycken, op een blauwe maandag nog VB-volksvertegenwoordiger maar bekender van zijn bijnaam Rob ‘Klop’ Verreycken, heeft Israël niet nodig om te ageren tegen de islam, moslims en moskeeën. Op dat vlak heeft hij al een lange ‘staat van verdienste’. Toen hij nog districtsraadslid in Borgerhout was, zette hij protestactie op touw tegen verbouwingen aan een moskee en riep hij in een VB-pamflet de – met naam en adres genoemde – architect voor die verbouwingen op “om zijn collaboratie als Vlaming met dit anti-Vlaamse project te staken.”

Rob Verreycken kan evenmin verdacht worden mee te doen aan “het hysterische politiek-correcte gehuil anti-Israël en pro-Palestina”. Rob Verreycken: “De vreselijke Palestijnse bommengolf in discotheken van enkele jaren geleden was duidelijk genoeg, en ik begrijp dus ten volle dat Israël muren bouwt, strenge grenscontroles heeft en hard optreedt tegen moslimterroristen. Men hoeft niet overal ter wereld even naïef te zijn als in Europa, waar onder het mom van misbruikte 'mensenrechten' duizenden illegale vreemdelingen een gratis ferry naar Italië krijgen, gevolgd door gratis leefloon of dop in België of Frankrijk.” De incidenten zondag aan de grens tussen Israël en Syrië waarbij minstens twintig mensen gedood zijn door Israëlisch geweervuur, en minstens driehonderd gewonden vielen, zijn er teveel aan voor Rob Verreycken.    

Rob Verreycken op zijn blog: “(…) Als honderden veelal jonge inwoners van een buurland vooraf aangekondigd naar een grens trekken, geen wapens dragen, geen raketten afvuren, geen granaten gooien en niet verder gaan dan zwaaien met een vlag en het ocharme gooien met een steen, dan is het misdadig om daarop met scherp geweervuur te antwoorden. Dat is geen grensbewaking, dat is moord. En moord is altijd moord, of die nu gepleegd wordt door een Talibangek of door een Joods soldaat. Het buitensporige staatsgeweld van Israël is dus niet OK, evenmin als een moskee. Een Vlaamsnationalist heeft Israël niet  nodig om duidelijk te maken, dat Europa Europees is en moet blijven. Op de Vlaams Belang-partijraad van 18 juni gaan we daar op mijn voorstel eens grondig over van gedachten wisselen.”

Op diezelfde partijraad van 18 juni wordt ook beslist over het lot van Francis Van den Eynde en zijn Belfortploeg. Rob Verreycken trekt partij voor Francis Van den Eynde, maar dreigt aan het kortste einde te trekken. Benieuwd hoe het afloopt met de Israël-discussie.  (Foto: Vooraan Koen Spitaels, chauffeur-bodyguard van Filip Dewinter, dan de Israëlische vice-minister Ayoob Kara gevolgd door Filip Dewinter, als vijfde de in Berlijn wonende Zweedse multimiljonair Patrik Brinkmann, als zevende en laatste in de rij van het VB-gezelschap Tanguy Veys, samen vrijdagnamiddag op stap in Antwerpen-Noord.)

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verreycken, dewinter, veys, israël, internationaal, islam |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.