13-06-11

VB-GEBEDSGROEP ZORGT VOOR CONTOVERSE

Ieder zijn geloof. Dat de katholieken gisteren Pinksteren vierden: daar krijgen wij koud noch warm van. Dat er vandaag, Pinksterenmaandag, een verlofdag aan verbonden is, vinden we natuurlijk wel fijn. Voor ons mag 11 juli ook een verlofdag worden – ieder zijn geloof – maar natuurlijk alleen als we daardoor niet 21 juli als verlofdag kwijtspelen. Intussen blijft de katholieke gebedsgroep van Alexandra Colen in de coulissen van het federale parlement controverse oproepen.

 

Vorige donderdag meldde VB-Kamerlid Tanguy Veys op Twitter en Facebook dat hij er “alweer een geslaagde bijeenkomst van de gebedsgroep (heeft) op zitten”. Dat is dan de tweede bijeenkomst van de gebedsgroep die VB-Kamerlid Alexandra Colen oprichtte. De eerste bijeenkomst vond plaats op donderdag 26 mei, met Alexandra Colen, Tanguy Veys, het Limburgse VB-Kamerlid Annick Ponthier en naar verluidt nog een paar VB-medewerkers. Politici van andere partijen waren niet uitgenodigd.

 

Op Facebook werd Tanguy Veys’ melding van “een geslaagde bijeenkomst van de gebedsgroep” eerst als een grap onthaald, maar bij de derde reactie was er al Stijn Hiers (VB-gemeenteraadslid in Rotselaar, VB-medewerker in het Brussels parlement), die dat niet zo plezant vindt. Stijn Hiers is wel voor religieuze vrijheid in Tibet, maar aan een gebedsgroep in het parlement heeft hij een hekel. Stijn Hiers aan Tanguy Veys: “en dan maar klagen over moslimfundamentalisme”. Ieder zijn geloof, maar een gebedsgroep hoort volgens Stijn Hiers niet thuis in een parlement. Als Alexander Stapert (bestuurslid N-VA Diksmuide) vraagt: “Om de twee minuten wordt er wel ergens iemand gedood of geweld aangedaan wordt, wat gaat uw bidden daaraan helpen?”, moet Tanguy Veys erkennen: “Mijn gebed heeft alvast niet tot meer wijsheid geleid…

 

Ook Antwerps VB-gemeenteraadslid Staf Wouters reageert. Hij herhaalt nog eens dat hij een verdraagzaam iemand is, maar vraagt Tanguy Veys te stoppen met zijn “fanatisme”. Dat uitgerekend Alexandra Colen het idee van een gebedsgroep lanceerde maakt Staf Wouters “ECHT pisnijdig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”. We hebben het aantal uitroeptekens niet geteld, maar het zijn er véél. Het is duidelijk dat de katholieke gedachte niet helpt om vrede te brengen bij het VB.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: veys, colen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.