14-06-11

FILIP DEWINTER: HET VERSTAND KWIJT

Zondag publiceerden we hier het verhaal van de Duitse scheper van Filip Dewinter die van zijn baas een plastieken kip in kostuum, en met rode strik, had gekregen die Elio Di Rupo moest voorstellen. Ako mocht er eens flink zijn tanden in zetten. Filip Dewinter, blij dat de zaak twee online kranten gehaald had, twitterde diezelfde zondag nog: “Ondertss is Elio het hoofd verloren!” (foto).

 

In de nota Een radicale, nationalistische en republikeinse volkspartij voor Vlaanderen. Visie en strategie., die goedgekeurd werd op de VB-partijraad van november 2009, werden onder meer besluiten getrokken over de taal en stijl die het VB voortaan zou hanteren. Kwestie een volgende verkiezingsnederlaag te vermijden. “Niet ons gedachtegoed is gedateerd, wel moeten we de manier, de stijl en de taal waarop we communiceren permanent evalueren, moderniseren en aanpassen”, lezen we in de nota.  Het was één van de belangrijkste conclusies van de VB-partijraad van november 2009 en werd dan ook herhaald bij “de belangrijkste punten”: “Schaven aan onze stijl en discours, moderniseren en aanpassen aan de omstandigheden (zie de VB+ norm).” Het VB zou een radicale partij blijven, maar de zaken to the point aanpakken: “’Radicaal’ betekent dus niet dat men vervalt in nodeloos provoceren of in schuttingstaal.” Wel zou het VB “het publiek en de media daarbij charmeren met een non-conformistische ‘Tijl Uilenspiegel’-achtige insteek: een parlez-vrai-stijl die niet gespeend is van humor en ironie.”

 

Is "Elio het hoofd verloren", Filip Dewinter is zijn verstand kwijt. We nemen aan dat de actie die het VB vandaag in Brussel plant, behoort tot die “’Tijl Uilenspiegel’-achtige insteek”: het vervangen van een aantal straatnaamborden naar aanleiding van de aanslepende regeringsonderhandelingen. Maar de communicatie van Dewinter over Elio Di Rupo die het hoofd verloren is nadat Dewinters hond er zijn tanden in zette? Dat is toch niet echt “schaven aan onze stijl”. Dat is hardleers zijn. Maar had iemand gedacht dat Dewinter in staat is om een andere stijl te hanteren?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, vb |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.