30-06-11

EEN FUNDAMENTEEL VERSCHIL

Vorige zaterdag werd aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout BorgerRio georganiseerd, een feestelijke braderij met lokale en Braziliaanse accenten. Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Kerkstraat stond in de vooravond Abu Imran, de Belgisch-Marokkaanse woordvoerder van Sharia4Belgium, te prediken. Abu Imran (foto) wees op de toenemende criminaliteit – “Zelfs in Nederland moet men gevangenissen huren.” – en had als oplossing voor de criminaliteit de invoering van de sharia. Dat Abu Imran zich liet omringen door een vijftal bodyguards in kledij die men eerder in Saoedi-Arabië zou verwachten, maakte hem niet sympathieker.

 

Ongetwijfeld vinden een aantal mensen in de sharia sympathieke straffen voor moslims, maar een overdonderende meerderheid in ons land vindt het een barbaarse en verwerpelijke rechtspraak. De kans dat de sharia wordt ingevoerd in ons land is bijgevolg nihil, maar intussen ondervinden homo’s, vrolijke geklede vrouwen – het weze autochtone dan wel allochtone – tot en met kinderen als maar meer last van moslimjongeren en anderen die hun moraal willen opleggen. Er is discussie of die moraal islamitisch geïnspireerd is, dan wel de islam of ‘Oost-Europese mentaliteit’ erbij gehaald wordt als excuus voor machogedrag. Feit is dat dit gedrag onaanvaardbaar is. Hier moet actief tegen opgetreden worden.

 

Wie echter bijzonder slecht geplaatst is om hierin anderen de les te spellen, is het VB. Het VB klaagt over de ‘allochtone zedenpolitie’ en de ‘koranpolitie’. Het VB roept wel niet op om homo’s in elkaar te rammen, maar daar houdt het mee op. Homoseksualiteit kan voor het VB slechts als het niet openbaar getoond wordt. Homohuwelijken kunnen niet. En rechten voor vrouwen? Het VB put zich meer uit in aan te tonen hoe vrouwonvriendelijk de islam is, meer dan dat de partij rechten voor vrouwen bij ons ondersteunt. Als commentator Luc Van der Kelen maandag in Het Laatste Nieuws opmerkte dat er bij ons geen plaats is voor wie “middeleeuwse religieuze normen” wil opleggen, en dat men onze way of life moet respecteren, antwoordt het VB: “Dat is wat wij al jaren zeggen.” Het VB zegt echter meer: voor het VB is er hier geen plaats voor de islam. In het commentaar van Luc Van der Kelen maandag is het woord “islam” niet eens gevallen.

 

Voor Luc Van der Kelen en anderen geldt dat “opgelegd gedrag” moet aangepakt worden, wat ook de reden is. Een fundamenteel verschil met de VB-retoriek.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: islam, holebi, vrouwen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.