01-07-11

ROB VERREYCKEN VANAF NU MEER OP CAFÉ

Vanaf vandaag, 1 juli, geldt er een rookverbod in café’s. Het VB vreest het failliet van heel wat bruine kroegen en is tegen het rookverbod. Het VB riep op om deel te nemen aan een betoging tegen het rookverbod eind april in Brussel, maar die betoging werd maar een flauwe bedoening met slechts een achthonderdtal deelnemers. Rob Verreycken (foto), op een blauwe maandag nog Vlaams parlementslid, nu medewerker voor de VB-fractie in het Europees Parlement en de Facebook-pagina van het VB, vindt het rookverbod daarentegen een goede zaak.

“Nationalisme aanvaardt de vrijheid van het individu om in zijn privé-leven te doen en laten wat hij wil, maar nationalisme betekent wel solidariteit binnen de volksgemeenschap, en dat betekent ook zorg dragen voor de volksgezondheid”, argumenteert Rob Verreycken. “Tabak veroorzaakt kanker, en dus zal een verstandige overheid tabak ontmoedigen. Een rookverbod in de horeca is daarvan geen onlogisch onderdeel, al was het maar ter bescherming van het personeel.” Ja ja. Rob Verreycken is na het overlijden van Marie-Rose Morel voorzitter van de VB-vakbondscel, en een zeldzame keer komt hij op voor de werknemers en niet tegen de vakbonden.

Vanuit het standpunt van de volksgezondheid zijn er goede redenen voor een rookverbod op café. Economisch is het minder een probleem dan men wel eens beweert. Rob Verreycken gaat graag op vakantie naar Ierland en daar heeft hij gezien dat “een rookverbod helemaal niet leidt tot een achteruitgang van het pubbezoek”. De eerste drie maanden na de invoering van het rookverbod kan het aantal cafébezoekers wel dalen, maar nadien herstelt zich dat en kan het aantal bezoekers nog toenemen met nieuwe klanten. Eind april maakte Rob 'Klop' Verreycken een “goed voornemen” bekend: “Als het rookverbod er is, ga ik meer op café!”. Kom niet zeggen dat we je niet verwittigd hebben.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verreycken |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.