21-07-11

VAN 'PRUSSIAN BLUE' TOT BLOWENDE AMERIKANEN

Niet alleen sommige VB’ers komen ongewoon uit de hoek, ook de blonde tweeling Lamb en Lynx Gaede die de neonazistische band Prussian Blue vormden (foto 1) verrassen. Ze dwepen niet langer met Adolf Hitler en pleiten nu om voor geneeskundige doeleinden de vrije verkoop van marihuana toe te laten.

 

Prussian Blue ontstond acht jaar geleden. Lamb en Lynx Gaede waren toen 11 jaar. Lamb speelde gitaar, Lynx viool, en samen zongen de twee blonde kinderen liedjes op aangeven van hun moeder die actief was bij de white supremacy-organisatie National Vanguard. Een afsplitsing van de neonazistische National Alliance. Een en ander werd goed geportretteerd in een reportage van Louis Theroux. Ze waren zo populair bij neonazi’s en rechts-radicalen dat ze zelfs naar Europa werden gehaald voor optredens. Maar dat is allemaal verleden tijd. “We zijn vrij liberaal geworden'”, zeggen Lamb en Lynx Gaede nu (foto 2). '”We wisten toen gewoon niet beter. We werden thuis geschoold door onze racistische moeder. We herhaalden gewoon wat zij ons vertelde zonder te beseffen wat het echt inhield.”

 

De ommezwaai kwam er nadat Lynx te horen kreeg dat ze kanker had. Er moest een tumor uit haar schouder worden verwijderd. Ze lijdt ook aan een aandoening waardoor ze vaak moet overgeven. Daarvoor rookt ze nu marihuana op doktersvoorschrift. Ook haar zus, die enkele andere aandoeningen heeft, doet dat. Die marihuana is de verklaring voor hun plotse vrijdenkendheid. “We hebben ons leven eraan te danken”, zeggen de twee zussen. Ze pleiten ervoor om marihuana in alle staten van Amerika voor medische redenen legaal te maken. De twee nu 19-jarigen hebben wel schrik dat hun nieuwe denkwijze kwaad bloed gaat zetten bij hun vroegere neonazivrienden. Lamb en Lynx Gaede: “Er zijn gevaarlijke mensen bij, die er niet voor zouden terugdeinzen om verschrikkelijke dingen met ons te doen.”

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verenigde staten, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.