01-08-11

“JA, DE TEMPELIERS LEVEN NOG STEEDS”

Templars Knights.jpg

Als er een verhaal is met bizarre figuren, dan is de kans groot dat het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) niet ver uit de buurt is. Anders Behring Breivik wil als lid van de (heropgerichte) Orde van de Tempeliers de marxisten en moslims, en al wie daarmee samenspant, Europa uit. En waar weten ze alles over de Tempeliers? Bij het N-SA.

 

Kris Roman is met zijn hobbyclub Euro-Rus najaar 2007 toegetreden tot het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA). Hij is er in 2008 wel eens uitgestapt, maar dat is intussen vergeten en vergeven. Bij congressen van het N-SA is Kris Roman steevast één van de sprekers. Dat was zo in Oostkamp (2009); dat was zo in Edegem (2010)… Kris Roman staat bekend om zijn internationale contacten. Zo haalde hij al tweemaal David Duke, voormalig leider van de Ku Klux Klan en medeoprichter van het nazistisch discussieforum Stormfront, voor een spreekbeurt naar ons land (2006, 2008). Maar het is niet alleen met ‘hoge heren’ dat Kris Roman wil tafelen. Op 8 mei dit jaar werd Kris Roman opgemerkt bij de circa 700 rechts-radicalen tot neonazi’s die in Parijs betoogden. Kris Roman heeft een fascinatie voor wapens, en als hij dat kan combineren met zijn andere fascinatie – Rusland – dan is het natuurlijk helemaal de max. Kris Roman poseerde dan ook fier met een volautomatische RPK-mitrailleur toen hij die mitrailleur in 2008, samen met andere wapens, mocht testen in een Russische legerkazerne (foto 1). De voorbije dagen werd Kris Roman overigens opnieuw gesignaleerd in Rusland.

 

Onze collega’s van Kafka diepten een boekje op dat Kris Roman schreef over… de Tempeliers. Op 31 januari 2002 werd ‘De Aloude Sint-Andriesgilde van Dendermonde’ opgericht, als geestelijke opvolger van de ‘Ghezellen van den busschieters’ die in Dendermonde actief waren van 1521 tot 1837. Respect voor identiteit, cultuur en traditie! Het Nederlandse antifascistisch blad Alert! schreef er in 2004 nog een artikel over. In datzelfde jaar 2004, twee jaar na de (her)oprichting van de Orde van Tempeliers door Anders Behring Breivik waarvan het nog altijd niet duidelijk is of dit echt is dan wel behoort tot het rijk van de fantasie, publiceerde Kris Roman als eerste boekje (!) in de Gildereeks van ‘De Aloude Sint-Andriesgilde van Dendermonde’ een 32 bladzijden tellend boekje over De Tempeliers. Een verhaal waar veel belang aan wordt gehecht door Kris Roman want in 2009 plaatste hij het ook nog op het internet. Het slot van het boekje/artikel luidt: “Uit de hele geschiedenis van de Tempeliers (foto 2) kunnen we veel lessen trekken. Indien we dat doen, dan zullen de Tempeliers steeds verder leven. Ja, de Tempeliers leven nog steeds…” Kris Roman ontkent iets met de Tempeliers van Anders Behring Breivik te maken hebben. Ideologisch tappen ze trouwens beiden uit een ander vaatje. Breivik baalt van moslim migranten om cultureel-religieuze redenen; Roman enkel omdat het geïmporteerde arbeidskrachten zijn. Breivik is pro Israël; Roman allesbehalve.

Het N-SA waar Kris Roman één van de steunpilaren van is, is ontstaan uit de Vlaamse Jongeren Westland, is vervolgens uitgebreid met Jongerenaktief, Euro-Rus en de door Anders Behring Breivik in zijn manifest genoemde Groen Rechts, waar zich ook nog (ex-)leden van Blood and Honour Vlaanderen bijgevoegd hebben. En waar denk je dat kopman Eddy Hermy zijn nieuw politiek avontuur op 19 mei 2007 voorlegde op een ‘kameraadschapsavond’ van de Vlaamse Jongeren Westland? In café De Tempelier in Brugge. Toeval natuurlijk. Of niet. Maandag 3 oktober wordt het kopstuk van het N-SA, Eddy Hermy, bij de rechtbank in Brugge verwacht. Dat is geen toeval.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: breivik, n-sa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.