03-09-11

ER IS EEN DUISTERE WEG

De “spraakmakende en assertieve affichecampagne” waarover VB-voorzitter Bruno Valkeniers sprak in een brief aan de VB-kaderleden, en waarover hij al eerder sprak in een twee pagina’s groot interview in Gazet van Antwerpen, blijkt niet meer te zijn dan het beeld van een Belgische vlag die weggetrokken wordt, en waarachter een Vlaamse Leeuw-vlag verschijnt (foto). Een Vlaams Belang-leeuw, en geen leeuw van de Vlaamse Gemeenschap. Maar kom, het had erger gekund. Bruno Valkeniers en Frank Vanhecke die elkaar tongzoenen als bewijs van de herstelde eenheid onder VB’ers, bijvoorbeeld. Maar dat beeld blijft ons gelukkig bespaard.

 

Vanaf maandag, tot begin oktober, zal op vijfhonderd 20m² borden de campagnefoto hangen. Campagneslogan is Er is een betere weg. In de week van 12 september wordt in alle Vlaamse brievenbussen (zo’n tweeënhalf miljoen) een campagnepamflet gestopt. In kranten en tijdschriften verschijnen dan ook nog paginagrote advertenties. Het VB is een rijke partij! Voor wie erom vraagt, liggen tienduizend pocketboekjes De Ordelijke Opdeling klaar, naar het gelijknamige boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi (hoofd VB-studiedienst). In tien vragen en antwoorden wordt een blauwdruk gegeven voor een boedelscheiding, waarbij hete kwesties als Brussel of de staatsschuld niet ontbreken. Of die blauwdruk zo “rimpelloos in de praktijk” kan gebracht worden als aangekondigd, is natuurlijk nog wat anders.

 

Wij konden het campagnepamflet dat in de week van 12 september verspreid wordt al inkijken. Vlamingen betalen zich blauw, België is tijdverlies en Immigratie: alleen Vlaamse staat kan voor ommekeer zorgen zijn enkele titels. Hoe het “uitgekiend plan voor de boedelscheiding” van het VB eruit ziet, wordt nergens uitgelegd. Daarvoor moet men sms’en of een bon opsturen. Bruno Valkeniers besluit zijn edito met een oproep aan de N-VA om samen met het VB de weg naar het onafhankelijke Vlaanderen in te slaan. Zonder de ‘grote broer’ lukt het het VB niet.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb, vlaanderen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.