07-09-11

KEN JE BURGEMEESTER. MOPPERSMURF BART DE WEVER

“We hebben heel hard geprobeerd om in de federale regering te geraken, maar ik heb niet echt meer het gevoel dat dat zal lukken, dus gaan we daar op dit moment ook geen tijd meer aan verliezen. Wat de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 betreft heb ik nog niets beslist, maar als ik het gevoel heb dat ik dingen kan veranderen in Antwerpen, ga ik dat misschien wel proberen.” Hoe nobel. Bart De Wever antwoordt deze week in Dag Allemaal(foto 1) op vragen van vijf kinderburgemeesters.

 

Wat daarbij vooral opvalt, is hoe geïrriteerd Bart De Wever geraakt als één van de kinderen aandringt op een oprecht antwoord. We wisten al dat Bart De Wever geen hoge pet op heeft van journalisten van Le Soir en van de RTBF, en ook zangers als Bart Peeters, Milow en Daan irriteren hem als die hun mening geven over het politiek bedrijf en Bart De Wever in het bijzonder. Maar ook kinderen werken hem op de zenuwen.

 

Daan (12 j., kinderburgemeester van Hasselt): Heel veel mensen zeggen dat jij liever burgemeester van Antwerpen wil worden dan minister. Is dat waar?

Bart De Wever: "Ik weet dat dat vaak wordt gezegd, maar dan toch vooral door mensen die me niet zo graag hebben. ’t Klopt trouwens niet."

Daan: Dus je wil liever minister worden?

Bart De Wever: "Neenee, dan was ik dat al lang geworden. Het enige wat me interesseert is dat ik dingen kan doen, een titel is niet belangrijk. We hebben heel hard geprobeerd om… (hier volgt het citaat dat we in de inleiding reeds gaven)."

Daan: Dat is eigenlijk geen antwoord op mijn vraag, hé.

Bart De Wever: "Klopt, dat hebt gij goed gezien."

Daan: Alle kranten schrijven…

Bart De Wever: "(rolt met de ogen) Een kritische interviewer, amai."

 

Wat later.

Daan: Welke politicus van een andere partij vertrouw je het meest?

Bart De Wever: "Lap! Jij stelt écht de meest pijnlijke vragen, heb je die zelf bedacht?"

Daan: Ja, en nu wil ik een fatsoenlijk antwoord, meneer De Wever.

(…)

Daan: Wat vind jij je beste eigenschap?

Bart De Wever: "(tegen de anderen) Ik vind dat Daan te veel vragen stelt. (lacht) Pff, moeilijk hoor. Wat is nu de beste eigenschap van mezelf? (zucht) Ik ben sprakeloos, voor het eerst in mijn leven."

 

Als Arthur (12 j., kinderburgemeester van De Haan) vraagt met welke smurf De Wever zich vergelijkt, is het antwoord: “Soms ben ik Moppersmurf (foto 2) (…). Een andere keer voel ik me dan weer Brilsmurf, en in het beste van mijn gedachten ben ik Grote Smurf. Maar goed, om de een of andere reden is dat laatste me niet gegund.” Gelukkig maar. We beklagen de Antwerpenaren als ze Moppersmurf De Wever als burgemeester zouden krijgen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.