07-09-11

KEN JE STAD. DWAALLICHT BERT DECKERS

Toen maandag CD&V-gemeenteraadslid Ergün Top in de Antwerpse Brederodestraat met een moersleutel toegetakeld werd (foto 1), was VB-personeelslid Bert Deckers er als de kippen bij om zijn commentaar te geven. Bert Deckers spiegelt zich graag aan Joris Van Severen, zie onder andere zijn nieuwjaarskaartje een paar jaren geleden. Maar ook aan Kuifje spiegelt hij zich. Een uiterst-rechtse Kuifje, getuige zijn avatar op Facebook waar de hond Bobby verstopt wordt achter een Keltisch kruis (foto 2).

 

Bert Deckers onder de kop Drugs, vreemdelingen, criminaliteit… een trio dat nooit verveelt bij RechtsActueel: “(…) Zo is het niet toevallig dat de drugdealers, die door Top werden aangeklaagd en waarvoor hij nu ‘afgestraft’ werd, voor een ‘drugverdeelbuurt’ kozen die vergeven is van de vreemdelingen. De Antwerpse Brederodestraat en omliggende straten en pleinen staan al sinds jaar en dag gekend als een Turkse wijk. Voor de mensen die niet met Antwerpen vertrouwd zijn, deze Stad kent twee overwegend Turkse wijken. Deze dus waar Ergun Top zijn advocatenkantoor heeft (…) en de wijk rond de Statiestraat-Driekoningenstraat in district Berchem.”

 

Bert Deckers zou Antwerpen moeten kennen – tot aan zijn huwelijk woonde hij er – maar hij is een slechte gids. Wie met Google “Antwerpen in cijfers” zoekt, vindt zo de buurtmonitor met onder andere de recentste cijfers over het aantal vreemdelingen en allochtonen per wijk. Je ziet dan dat de door Bert Deckers genoemde wijken slechts op 4. en 5. staan qua aantal mensen met een Turkse nationaliteit. Op 1. staat ’t Kiel, op 2. de Stuivenbergwijk. Neem je er ook de Belgen van Turkse afkomst bij, schuiven de twee door Bert Deckers genoemde wijken op naar 3. en 4., maar dus nog altijd niet naar 1. en 2.

 

Als Bert Deckers zo slecht de bevolkingssamenstelling van Antwerpen kent, hoe betrouwbaar zijn dan zijn politieke adviezen?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rechtsactueel, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.