10-09-11

MET ANKE VAN DERMEERSCH IN BERLIJN

Vorig weekend schreven zowel De Morgen als De Standaard dat er weer (een) ruzie(tje) was bij het VB: Anke Van dermeersch had haar zinnen gezet op het VB-fractieleiderschap in de Senaat nadat Jurgen Ceder was opgestapt bij het VB. Bart Laeremans zou daarvoor echter ook kandidaat zijn, al wilde hij dat niet bevestigen aan de pers. Bart Laeremans zou anders een logische keuze zijn vermits hij door vriend en tegenstander erkend wordt als “het sterkste” VB-parlementslid (de omschrijving komt uit het laatste parlementair rapport van De Morgen).

 

Anke Van dermeersch – ook wel bekend als ‘Blonde Bambi’ – rekent erop Bruno Valkeniers op te volgen als VB-voorzitter, vooraleer het veld te ruimen voor de jongere generatie bij het VB. Naar eigen zeggen heeft ze al hard gewerkt voor de partij, en dat mocht stilaan wel beloond worden. Dat laatste is ook letterlijk te nemen, vermits een fractieleider maandelijks 2 000 euro extra opstrijkt als parlementslid. Dat la Van dermeersch tot "de Antwerpse gemeenteraadsfractie" behoort, is voor sommigen een minpunt… maar Filip Dewinter antwoordt daarop dat ook bij de N-VA de kopstukken uit Antwerpen komen.

 

De voorbije dagen waren de VB-senatoren bijeen in Berlijn, en daar werd beklonken dat Anke Van dermeersch VB-Senaatsfractieleider wordt. Bart Laeremans was formeel geen kandidaat, Filip Dewinter is al VB-fractieleider in het Vlaams Parlement, en van de vierde VB-senator – Yves Buysse – vraagt iedereen zich af waarom hij, vriend van Frank Vanhecke en aanwezig bij diens huwelijk met Marie-Rose Morel, nog steeds bij het VB is. Heeft hij zijn kazak gekeerd of is hij de spion in huis? Anke Van dermeersch bij het VB anderzijds, het is een verhaal van from zero to hero. De eerste keer dat ze in een VB-publicatie vermeld werd, was als “geschorste advocate” die “ladderzat in de goot belandde” (Vlaams Blok Magazine, oktober 1998). Anke Van dermeersch was toen nog lid van de VLD, vandaar.

 

Anke Van dermeersch is natuurlijk blij met haar jongste aanstelling. “Gaan en staan waar je wil, dat is vrijheid!” twitterde ze meteen. Met daarbij een foto van zichzelf de ene voet in het voormalige West-Berlijn en de andere voet in het voormalige Oost-Berlijn. Maar het zijn natuurlijk vooral haar benen die de aandacht trekken (foto). "Het Vlaams Belang wil met Anke Van dermeersch een bekwaam en vrouwelijk boegbeeld naar voor schuiven", luidt het, en dat laatste kan je maar beter meteen goed laten zien.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van dermeersch |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.