20-09-11

N-SA: "VEEL MINDER MARGINAAL"

N-SA 6 juni 2010.JPGTot onze lichte verbazing staat er bij de nieuwsberichten op de website van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA, foto) een artikel onder de kop Geslaagde startmeeting van Rood! Aalst. Uit sympathie voor Rood! Aalst of wat?

 

Rood! is de groep van Erik De Bruyn en medestanders die onlangs opgestapt zijn bij de SP.A en nu links van de SP.A een eigen beweging probeert op te starten. Het artikel dat het N-SA publiceert is overgenomen van deze website, waar de startmeeting van Rood! Aalst met twintig aanwezigen “naar Aalsterse normen een geslaagde opkomst” wordt genoemd. Neemt het antikapitalistische N-SA het artikel over uit sympathie voor het antikapitalistische Rood! Aalst?  Neen, het is om er een commentaar aan vast te plakken.

 

“De linkerzijde en vooral het AFF lachen nogal eens met de opkomst bij vergaderingen en betogingen van het N-SA. Als wij echter een samenkomst houden blijken we veel minder marginaal te zijn dan opkomsten van links, omdat we minstens evenveel – om niet te zeggen: méér – mensen aantrekken. En zij die bij ons komen luisteren naar onze woordvoerder zijn bovendien leden of sympathisanten van het N-SA. Links moet heel de mikmak aan groupuscules bij elkaar harken om twintig man samen te krijgen… Een beetje terughoudendheid van het AFF zou dus wel gepast zijn.”

 

Bij het N-SA zijn ze blijkbaar in hun rapen geschoten door onze vaststelling dat bij een nationale actie van het N-SA pro Palestina vorig jaar slechts 17 mensen opdaagden, inclusief vier Nederlanders die de grens overstaken om het N-SA te versterken. En bij hun nationale 1-meiactie dit jaar waren ze met slechts met 22 mensen, inclusief diezelfde vier Nederlanders. Het N-SA vindt dit veel flinker dan de twintig mensen die Rood! in Aalst bijeen kreeg, waaronder mensen die (nog) geen lid zijn van Rood!. Het N-SA maakt zich hiermee nog eens zelf belachelijk want het vergelijkt de opkomst bij een nationale actie van het N-SA met de eerste bijeenkomst van Rood! in een provinciestad, niet eens een provinciehoofdplaats.

 

Twintig mensen uit 6 250 000 Vlamingen of twintig mensen uit 80 000 Aalstenaren. Toegegeven, procentueel is het telkens een cijfer met een nul voor de komma en nog eens één of meer nullen na de komma. Maar de mobilisatiecapaciteit van Rood! Aalst is dan toch 78 000 keer groter dan de mobilisatiecapaciteit van het N-SA. Het N-SA is dan ook bijzonder slecht geplaatst om anderen de les te spellen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.