15-09-11

TOM BARMAN, BART DE WEVER EN DE HAATMAILS

We houden ons hart vast voor de dag waarop blijkt dat na het opbod met weekendbijlagen van De Standaard en De Morgen, de concurrentie die die twee kranten elkaar, Knack en Humo aandoen, finaal een of meer van die bladen financieel moet inbinden… en we uiteindelijk met minder diversiteit in de pers zullen eindigen. Maar intussen is het natuurlijk interessant te vergelijken.

 

Naar aanleiding van de cd Keep you close die morgen uitkomt, pakten alle kranten uit met een interview met Tom Barman (foto 1). De ene in de nieuwe weekendbijlage, de andere in de gewone krant. Maar het verschil werd gemaakt door Le Soir. In Le Soir werd de frontman van dEUS bevraagd over de politieke toekomst in Antwerpen. Tom Barman: “Tot wat ik bereid ben om te verhinderen dat Bart De Wever burgemeester van Antwerpen wordt? Daar heb ik nog niet aan gedacht. Misschien is het goed (dat hij burgemeester wordt, nvdr.). Ik ben daar niet automatisch tegen.  (…) De politieke situatie in België is een zeer theoretisch, zeer technisch probleem geworden. En dan zwijg ik. 0110 was emotioneel, tegen extreemrechts. Nu hou ik afstand en luister ik veel naar wat men mij vertelt. De voor en tegen De Wever zijn beide interessant. Ik meng me daar bijgevolg niet in. Ik leer.”

 

Ter lering en vermaak daarom een anekdote over Bart De Wever (foto 2) uit diezelfde weekendkranten. Humo geeft ons deze week een inzicht over de schrijvers van haatmail naar al wie een ‘verkeerd’ woord zegt over Bart De Wever en Vlaanderen. “Ik heb Bart De Wever nog nooit horen zingen, maar ik ben er van overtuigd dat hij het beter kan dan u” is daarbij het vriendelijkste wat er tussen zit. Bij de N-VA krijgen ze naar verluidt echter ook haatmail. Maar hoeveel? Bart De Wever, het voorbije weekend in Gazet van Antwerpen: “Twintig haatmails per dag, dat is voor mij een gewone werkdag.” De krant zette deze uitspraak als vette kop boven het interview. Maar wat lezen we datzelfde weekend in een gemoedelijk interview ten huize van Bart De Wever in De Morgen? Bart De Wever over het aantal haatmails dat hij krijgt: “Soms krijg je er een dag geen, soms tien.”

 

“Twintig haatmails per dag, dat is voor mij een gewone werkdag” en “Soms krijg je er een dag geen, soms tien” lijkt ons toch wel tamelijk ver uit elkaar te liggen. Als Bart De Wever in twee gelijktijdig verschijnende interviews niet eens hetzelfde antwoord kan geven over het aantal haatmails dat hij dagelijks krijgt,  hoe kunnen we hem dan vertrouwen over andere zaken?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de wever, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.