26-09-11

ZATERDAG: OPNIEUW BLOOD AND HONOUR-CONCERT (2)

B&H-België - versie 20.09.2011.jpgSinweldi.jpgMet een Blood and Honour-concert in ons land dat vooral door de nieuwe Waalse afdeling van Blood and Honour ingericht wordt, verbaast het niet op de affiche een Franse neonazigroep te vinden is. Aanvankelijk stonden zelfs twee Franse groepen op het programma.

 

Bij het YouTube-filmpje van L’homme au masque d’argile wordt de groep Sinweldi omschreven als een “Martial NS (= nationaal-socialistisch, nvdr.) NeoFolk”-groep uit Frankrijk. In dat nummer L’homme au masque d’argile is een paar keer een geluidsopname van Adolf Hitler verwerkt. Het nummer staat op de cd L’homme au coeur de fer, en de liefhebbers vinden daar nog meer geluidsfragmenten van de Führer verwerkt in de muziek van Sinweldi die ook nog als Military Pop wordt omschreven. Op de hoes van de cd staat een afbeelding van nazi’s die rond een vuur staan en de Hitlergroet brengen. Nog meer verwijzingen naar het Derde Rijk vinden we op een foto, die ook als postkaart is verspreid, waarop de naam van de groep Sinweldi met een Sig-rune begint, een enkelvoudige bliksemschicht zoals bekend van de SS, de paramilitaire organisatie van de Duitse nazi-partij NSDAP (foto 2). Op de cd Acta Fabula Est staan een hamer en een zwaard die verwijzen naar de ‘linkse’ nazi’s Gregor en Otto Strasser. Op de cd wordt Robert Brasillach geciteerd, een Franse schrijver die sympathie koesterde voor het Italiaanse fascisme en het Duitse nationaal-socialisme. In een interview voor AryanMusic zegt ‘Albert Sinweldi’ zich te verzetten tegen het nieuwe economische Europa, het liberalisme, het zionisme en alle kwalen van de moderne wereld.

 

De Britse groep Hearts of Oak bestaat volgens de concertaffiche uit ex-leden van Warhammer, Skullhead en Nemesis. Warhammer was een Combat 18-georienteerde groep. Het refrein van hun Die Jew Die, “Sterf Joden, Sterf”, luidt: “Treacherous scumbag make my day, Zyklon B is the only way, Die Jew Die”. Zyklon B is het gas waarmee de Joden (en anderen) de dood ingejaagd werden in de nazivernietigingskampen. Voor Warhammer nog altijd ideaal om hen een goede dag te bezorgen. Skullhead was een tradtionele Blood and Honour-groep. In hun teksten ging het meestal over Britse trots, Noorse goden en antikapitalisme. Nemesis is een Schotse groep die onder andere een tribute voor Blood and Honour-stichter Ian Stuart Donaldson uitbracht.

 

Angry Bootboys is een Duitse extreemrechtse muziekgroep uit de skinheadscene. De groep is opgericht in 2001 en maakte een herstart in 2008. Skinheads kunnen zowel politiek links als rechts zijn. Voor Angry Bootboys is het echter een uitgemaakte zaak: Oi! Ain’t Red (de punkvariant Oi! kan niet links zijn). In het nummer Mir scheint die Sonne aus dem Arsch luidt het: “Ik hou niet van linksen en homo’s, ik haat deze leraren op Duitse scholen. Ik hou ook niet van hippies en sociaalpedagogen.” Het is niet duidelijk wie schuilgaat achter de tweede aangekondigde Duitse groep: N.P.U.. Mogelijk is er een schrijffout op de affiche en wordt M.P.U. bedoeld. Dat is een relatief nieuwe groep met de zanger van White Rebel Boys en leden van RAC (= Rock Against Communism, nvdr.) ‘n’ Roll Teufel en White Resistance. Duidelijk gefocust op het blanke ras.

 

De affiche hierboven (foto 1) is al de derde affiche in omloop over het concert, en het is niet zeker dat dit de laatste is. Eerder stond ook de Franse groep Bagadou Stourm op de affiche. Maar doorgaans treedt die op concerten op ingericht door de Combat 18-versie van Blood and Honour, en het concert aanstaande zaterdag wordt ingericht door de traditionele versie van Blood and Honour. Wordt nu ook niet meer vermeld: de Duitse groep Words of Anger die Nazi Rock ’n Roll brengt. Op hun cd Kranke Welt staat een foto van de Hitlerjugend, met een vlag waarop een zwaard en hamer (zie hierboven, bij Sinweldi). Op het infoboekje bij de cd staan talloze afbeeldingen van Rudolf Hess, door Adolf Hitler benoemd als zijn plaatsvervanger als leider van de nazi-partij NSDAP. Wat ook gewijzigd is, is het Belgisch gsm-nummer waar naar kan gebeld worden om de plaats van afspraak te weten, waar je wordt doorgestuurd naar het eigenlijk adres van de concertzaal.

 

Het is duidelijk: het zijn beginners die het concert inrichten. Gaat men ze laten groeien tot professionals in het organiseren van neonaziconcerten?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.