01-10-11

VANDAAG: OPNIEUW BLOOD AND HONOUR-CONCERT (4)

De affiche van de Ian Stuart Donaldson-memorial vandaag ergens in ons land, op initiatief van vooral de nieuwe Waalse afdeling van Blood and Honour, is opnieuw aangepast. Op de vierde en laatste versie (foto 1) zijn de Duitse groep Selektion en een Duitse verrassingsgroep toegevoegd aan het al huiveringwekkend programma. Intussen is ook bekend waar de neonazi's elkaar rendez-vous geven alvorens door te reizen naar de concertzaal.

 

Selektion is een Duitse neonazigroep. Ze hebben een aantal niet-officiële albums uitgegeven. Selektion - Live 2002 bijvoorbeeld is een live registratie van de eerste Thueringentag der nationalen Jugend in 2002. Die Thueringentagen zijn een initiatief van de  de neonazistische Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD), rockconcerten afgewisseld met toespraken. Het ‘jeugdcongres’ van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) in Oostkamp in 2009 was geen origineel idee. Op de cd Selektion - Live 2002 staan vele covers van onder andere de verboden neonazigroep Landser. Nummers als 88 R´n`R Band (met de codeletters 88 voor ‘Heil Hitler’), Arisches Kind (“Arisch kind”), Rudolf Hess (door Adolf Hitler als zijn plaatsvervanger benoemd), Klan song (“Ku Klux Klan-lied”), Rock gegen ZOG “Rock tegen de zionisctische wereldheerschappij”) en Rassenkrieg (“Rassenoorlog”) geven een goed beeld van de ideeënwereld van Selektion.

 

Selektion speelt ook een aantal eigen nummers, waaronder Ein junges Volk steht auf. Al is eigen nummer hier behoorlijk misplaatst, want ook dit nummer is eigenlijk een cover, waarvan het origineel dateert uit 1935. Het nummer behoorde tot het vaste repertoire van de Hitler Jugend. "Ein junges Volk steht auf, zum Sturm bereit! Reißt die Fahnen höher, Kameraden! Wir fühlen nahen unsere Zeit, Die Zeit der jungen Soldaten." (“Een jonge natie staat op, klaar voor de storm! Hijs de vlag hoger, kameraden! We voelen ons dicht bij Onze Tijd, de tijd van de jonge soldaten.”) In Duitsland is er enige controverse rondom dit nummer. Sommige staatsorganen staan dit nummer toe, andere zien dit als een verboden uiting die refereert aan het Derde Rijk. Op de achterkant van het Live 2002-album van Selektion is een jonge Duitse soldaat te zien die een vlag omhoog houdt met daarop een hakenkruis (foto 2).

 

De deuren van de concertzaal worden om 16.00 uur geopend. Het 'meetingpoint', de plaats waar neonazi's naartoe verwezen worden om vandaar door te reizen naar de concertzaal, ligt in Oost-Vlaanderen. Op een half uur rijden van de taalgrens. Het concert kan dus nog altijd in Wallonië plaatsvinden, maar evengoed in Vlaanderen.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.