06-10-11

NSV: AANGEBRANDE LEZING IN GENT

Volgende week, dinsdag 11 oktober, organiseert de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) aan de universiteit in Gent een lezing met Krisztina Morvai (foto 1). De Actief Linkse Studenten (ALS) hebben in een brief aan de universiteitsrector hiertegen geprotesteerd. Ze vragen dat de lezing niet kan doorgaan in een universiteitsgebouw.

 

“Krisztina Morvai is lid van de extreemrechtse partij Jobbik uit Hongarije, een fascistoïde partij die gekend staat voor homofobie, antisemitisme, openlijk geweld en racisme ten overstaande van Roma in Hongarije. Niet alleen is de partij zelf enorm aangebrand vanwege diverse discriminerende standpunten en uitspraken, ze heeft tevens haar eigen illegale paramilitaire militie, de Hongaarse Garde genoemd (foto 2). De Hongaarse Garde kwam reeds verscheidene keren in opspraak wegens gewelddadige en gewapende raids op Joodse wijken en Roma waarbij geregeld doden vielen in diverse slachtpartijen. Zij dragen onder andere symbolen en vlaggen van de fascistische Hongaarse Pijlkruisers. Onder het Pijlkruisersbewind werden honderdduizenden Hongaarse Joden vanaf 1944 afgevoerd naar concentratiekampen. In totaal kwamen 600 000 Hongaarse Joden om het leven.

 

Krisztine Morvai is zelf ook geen onbesproken figuur. Ze is Europarlementariër voor Jobbik en een notoir antisemiet. Enkele van haar recente uitspraken: "Wij zouden blij zijn als die zogenaamde trotse Hongaarse Joden gewoon weer met hun kleine, besneden piemeltjes gingen spelen." En: “Ik adviseer de liberaal - bolsjewistische zionisten na te denken over waar naartoe te vluchten en waar zich te verstoppen.” In haar verkiezingscampagne voor vorige verkiezingen benadrukte Jobbik dat de problemen van het Hongaarse volk teruggingen op zigeunercriminaliteit en het beleid van de Joods-kapitalistische wereldorde. Dit zijn blijkbaar de politieke organisaties waarbij NSV haar inspiratie haalt.

 

Ondanks de diverse pogingen van de NSV om zich als een acceptabele studentenvereniging voor te doen, is deze lezing opnieuw een bevestiging van hun aangebrand en fascistoïde karakter. Ze komt bovenaan een lange lijst van gewelddaden, racistische uitspraken en intimidaties. Wij zijn daarom blij met de beslissing van de Ugent om de erkenning van de NSV! aan de Ugent opnieuw te vernietigen nadat onder andere meer dan 1 300 studenten op straat kwamen in maart tegen de NSV en haar erkenning. De Actief Linkse Studenten vragen daarom aan de rector en het bestuurscollege om deze lezing af te lassen. Een universiteit die verdraagzaamheid en diversiteit hoog in het vaandel draagt, kan volgens ons niet dergelijke discriminerende en racistische betogen laten doorgaan in de gebouwen van de Ugent. (…)”

 

Bij het KVHV-Antwerpen was gisteren Theodore Dalrymple te gast, de Britse goeroe van Bart De Wever. Dalrymple werd geïnterviewd door Rik Van Cauwelaert (Knack), en de avond werd mee ingericht door de Vlaams-nationale serviceclub Marnixring Lieven Gevaert die voor minstens de helft van de negentig aanwezigen zorgde. Dalrymple was sterker in het bekritiseren dan in het bieden van oplossingen. Kennen we nog zo iemand? De teloorgang van het onderwijs is volgens Dalrymphe de oorzaak van veel ellende in Engeland. Moet het onderwijs dan geprivatiseerd worden? Gedeeltelijk wel. Maar gaat het onderwijs dan niet veel meer kosten aan de ouders? Dalrymple: "Ik zie in Afrika mensen die nog veel armer zijn, en toch hun best doen om hun kinderen naar school te kunnen sturen."

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nsv, hongarije, internationaal, actie, kvhv |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.