08-10-11

OP HUN MANIER GRAPPIG

B&H-Engeland.jpgRock voor Dietsland 2.jpgUitbater van café en zaal De Middenstand in Kuurne Luc Rosseels beleefde vorige zaterdag niet zijn beste dag toen hij zag dat zijn zaal – zogezegd gehuurd voor een benefietoptreden voor een kankerpatiënt – ingepalmd werd voor een Blood and Honour-concert. “In de zaal hingen hakenkruisen en nazispreuken”, vertelde Luc Rosseels deze week in Het Nieuwsblad. Zijn podium is beschadigd door versterkers van tweehonderd kilo zomaar te verslepen, maar hij laat het daarbij. Liever geen contact meer met de mensen die hem bedrogen.

 

Wat hem bespaard is door het wegjagen van de Blood and Honour’ers uit Kuurne zien we op beelden van de Ian Stuart Donaldson-memorial veertien dagen eerder in Engeland (foto 1), hier tijdens een optreden van Brutal Attack. Brutal Attack die nog speelde op het allereerste Blood and Honour-concert in ons land. Overigens doken deze week nog grappige beelden op van een Rock voor Dietsland 2-concert in Nederland drie jaar geleden. Op 25 oktober 2008. Op de affiche (foto 2) de Vlaamse groep Kill Baby Kill, die zijn grootste successen boekte bij Blood and Honour-concerten in Engeland en Australië in datzelfde jaar. Kill Baby Kill is de groep van de  twee jaar later overleden Dieter Samoy, uit het leven gestapt na zijn veroordeling voor het molesteren een Vlaming met rastakapsel en zijn Afrikaanse vriend in de buurt van het beruchte Brugse skinheadcafé De Kastelein. In datzelfde Brugse café had de groep Les Vilains haar thuisbasis, ook op de affiche op het Rock voor Dietsland 2-concert. Laatste op diezelfde affiche: Sassem Bootboys, een groep rond de Nederlander Tim Mudde.

 

In het ons toegestuurd fragment zien we Les Vilains, met als gelegenheidsbassist Dieter Samoy (links op het podium). Na afloop van het eerste nummer schreeuwt iemand uit het publiek: “België barst!”, België barst!”, België barst!”… De uit Brussel afkomstige zanger Fabian ‘Suck’ Davidts springt van het podium af, gevolgd door Dieter Samoy en nog een tweede groepslid van Les Vilains. Ze springen van het podium, duidelijk om de “België barst!”-roeper tot andere gedachten bij te timmeren. Terug op het podium steekt Fabian ‘Suck’ Davidts een speech af. Uiteindelijk wordt gepoogd een nieuw nummer te spelen, maar korte tijd later duikt op de drummer na de hele groep Les Vilains het publiek in voor de afrekening. Hun muziek is niet om te harden, maar soms zijn ze wel op hun manier grappig. Hier de video.

00:11 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.