14-10-11

BERT DECKERS IN P-MAGAZINE

Vorige week haalde VB-provincieraadslid en -personeelslid Bert Deckers alle kranten nadat bekendgeraakte dat de onthaalmoeder van zijn zoontje het kind niet langer wil opvangen gezien de beroepskeuze van de vader. Deze week haalde Bert Deckers ook nog de voorpagina van P-magazine.

 

Vooraf dit: wij vinden dat een kind niet het slachtoffer mag worden van de politieke overtuiging van zijn vader. Maar over de vader zijn wel vragen te stellen. P-magazine: “De vraag is of Bert Deckers (foto 2) hier wel terecht het slachtoffer uithangt. Nader onderzoek leert dat het VB-provincieraadslid dweept met mensen en symbolen van bedenkelijk allooi. Zo drukte hij op zijn blog zijn sympathie uit voor de concerten van het neonazistische Blood and Honour, waar al eens ‘Juden raus’ en ‘white power’ wordt gescandeerd. Op zijn Facebookprofiel staat een foto van Kuifje met een Keltisch kruis. En drie jaar geleden stuurde hij een nieuwjaarskaartje rond met de vlag van Verdinaso en het hoofd van stichter Joris Van Severen. (…) Verdinaso was een, met het fascisme verwante, politieke beweging die tegen de joden, het kapitalisme en de democratie was.” Bert Deckers ontkent in P-magazine ooit naar een Blood and Honour-concert te zijn geweest maar geeft toe “twee of drie mensen die daarbij betrokken zijn” te kennen. 

 

Bert Deckers vindt “wel dat die concerten moeten kunnen”, maar verder zijn het volgens hem slechts “idiote concerten waar idioten op af komen”. Dat laatste willen we niet ontkennen, maar er is toch iets meer aan de hand. P-magazine werpt Deckers ook voor de voeten dat hij “dweept met het Keltisch kruis, net zoals neonazi’s en white power-bewegingen. In de oorlog schilderden Hitlers soldaten van de Wehrmacht het kruis ook op hun kazernes.” Bert Deckers: “Dat klopt. Maar voor mij is dat geen besmeurd symbool. Ik beschouw het als een rechts-nationaal symbool dat uit de Ierse en Noorse tradities stamt. Het is geen hakenkruis, hè.” Maar Joris Van Severen dan, die zei dat Hitler te lief was voor de joden? Bert Deckers: “Van Severen heeft zijn steentje bijgedragen tot de Vlaamse beweging. Het is niet omdat hij een aantal fouten heeft gemaakt, dat ik me van hem ga distantiëren.”

 

Onthaalmoeder Y., bij ons opgegroeid als adoptiekind uit Korea, kreeg in haar jeugd te maken met discriminatie en voelde zich niet meer op haar gemak bij Bert Deckers, waarop ze Deckers’ echtgenote belde om haar dat uit te leggen. Y. kreeg voor deze zaak een blaam van de onthaaloudersvereniging waarvan ze lid is. “Wij begrijpen niet waarom Y. een blaam kreeg”, vertelt een ouder in P-magazine. “De Landelijke Kinderopvang had haar moeten beschermen. Bert Deckers dweept met fascisten. Als frêle Koreaans meisje zou je je voor minder onveilig voelen bij zo’n man. Als ouders zouden wij het zeer onterecht vinden als Y. wordt ontslagen, zeker omdat we vermoeden dat Deckers dit ziet als een verkiezingsstunt.” De kans op electoraal succes wordt voor Bert Deckers, zoals voor alle VB’ers, alsmaar kleiner. Maar Bert Deckers is wel vastbesloten om via deze zaak het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding aan te klagen. Om de zaken op de spits te drijven weigerde hij alvast de bemiddelingsprocedure die het Centrum wilde opzetten tussen hem en Y.

 

Bij RechtsActueel preciseert Bert Deckers dat hij nooit gesympathiseerd heeft met Blood and Honour. “Wat wel klopt is dat ik in 2008 een artikel heb geschreven op mijn blog waarin ik de hopeloze kruistocht van extreem-links tegen de concerten van skinheadgroeperingen bekritiseer.” Bert Deckers moet het nog leren: niet elke skinhead is een neonazi. Er zijn bijvoorbeeld ook linkse skinheads. Bert Deckers schreef zijn artikel na ons klagen over een benefietconcert van Blood and Honour in Schoten. Was het een “hopeloze kruistocht”? Neen. Het concert in Schoten werd expliciet vermeld in het vonnis dat leidde tot een veroordeling, drie maanden gevangenisstraf en een geldboete, voor drie Blood and Honour-organisatoren.

 

Wat is wel hopeloos? Bert Deckers die minder problemen heeft met neonaziconcerten dan met de klachten erover van antifascisten. Op Facebook maakt Bert Deckers zich intussen vrolijk over de media-aandacht die hem te beurt valt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.