20-10-11

BREIVIK-GEADRESSEERDE LEIDT VB-OBSERVATIEPATROUILLE

Breivik-lijst.JPGAntwerpen hoofdstad van de angst? Lees meer op p 4 - 6, Drugsoorlog in de Seefhoek. Lees meer op p 7. Wie het oktober-nummer van het VB-blad Antwerps Nieuws vastpakt, slaat meteen de schrik om het hart. Maar binnenin staan er toch twee bladzijden met – althans volgens het VB – “een positief voorstel om van Antwerpen een leefbare stad te maken”.

 

Het VB stelt hier haar BOP's (Buurt Observatie Patrouilles) voor. Ze worden wel niet voorgesteld als VB-initiatieven, maar het zijn telkens initiatieven waar VB-militanten achter zitten. Het verhaal in Antwerps Nieuwsis echter oude koek. Het opnieuw actieve BOP-Borgerhout en de man om wie het draait bij het BOP-Berchem werden al in april in enkele kranten en op deze blog voorgesteld. Anders dan de in samenwerking met de politie opgezette BIN's (Buurt InformatieNetwerken), waarbij buurtbewoners en handelaars die politie verwittigen als ze onraad vermoeden, zijn de BOP’s patrouilles die actief op stap gaan in bepaalde wijken. “Regelmatig passeren onze vrijwilligers met hun hond (…). Dit heeft zeker een afschrikkingseffect”, vertelt John Wolf over het BOP Borgerhout in Antwerps Nieuws. De rest van zijn verhaal lazen we ook al een paar maanden geleden.

 

Wat verzwegen wordt, is dat John Wolf niet zomaar een gepensioneerde is, door het ontslag van meer dan één VB-districtsraadslid de voorbije jaren nu ook VB-districtsraadslid in Borgerhout. John Wolf is ook één van de mensen die we terugvinden op mailinglijst naar wie Anders Brehing Breivik zijn manifest stuurde. En dat is opmerkelijk, want de meeste Vlamingen op de lijst van Breivik zijn mensen uit het Gentse. Het Limburgse VB-parlementslid Chris Janssens is een uitzondering op die regel. John Wolf is een andere uitzondering. Het mailadres van John Wolf op de Breivik-lijst (foto 1) is echter wel degelijk  het mailadres van Borgerhoutenaar en districtsraadslid John Wolf. Vooraleer hij het uitschreeuwt: we willen desgevallend best geloven dat Wolf Breivik niet persoonlijk kent, maar waarom verzeilde uitgerekend Wolf op de adressenlijst van Breivik? Behalve bij het BOP-Borgerhout is John Wolf ook actief bij Voorpost. Vooraan op foto 2 zie je John Wolf een oogje in het zeil houden bij de jaarlijkse herdenking van de Oostfronters in Stekene.

 

Of de Borgerhoutenaren daarmee gerust kunnen zijn, is natuurlijk nog wat anders.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: borgerhout, voorpost, breivik |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.