15-10-11

VAN ANTWERPEN NAAR AALST

Volgens een peiling van Gazet van Antwerpen valt het VB in Antwerpen terug van 35,5 % van de stemmen naar 19,4 % (- 14,1 %). Dat is natuurlijk beter dan wat de Open VLD (5,7 %) en CD&V (4,3 %) er nog van bakken, maar het maakt van het VB niet de hond in het kegelspel.

 

N-VA (31,2 %) en SP.A (26,1 %) kunnen en zullen na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar rustig een bestuursmeerderheid vormen. De vraag is enkel nog wie burgemeester wordt. Patrick Janssens (32,9 % van de Antwerpenaren zien hem nog wel zitten als burgemeester) en Bart De Wever (links op foto 1, 32,5 %) zijn aan elkaar gewaagd, maar Bart De Wever heeft het voordeel in zijn zog de grootste groep gemeenteraadsleden te kunnen leveren. Filip Dewinter (rechts op foto 1) komt er helemaal niet aan te pas: slechts 10,6 % van de Antwerpenaren wil hem als burgemeester. Het VB is in Antwerpen populairder dan Dewinter. Toch ook iets om over na te denken, mochten wij Dewinter zijn.

 

Maar gisterenavond moest Dewinter alweer present zijn in Aalst waar ze met Karim Van Overmeire het plaatselijk VB-boegbeeld verloren hebben. Overgestapt naar de N-VA. Een meeting (foto 2) met Filip Dewinter, Tanguy Veys en plaatselijk VB-voorzitter en gemeenteraadslid Steve Herman moet het VB terug op de kaart zetten in de ajuinenstad. Filip Dewinter twitterde meteen dat er veel volk was. Hij vertelde er niet bij waarom. In het pamflet waarmee opgeroepen werd voor de meeting gisterenavond werd elke aanwezige drie gratis pinten beloofd. En een vlag. Op een jaarbeurs eerder dit jaar verlootte het VB-Aalst een LED-flatscreen TV. Als politieke argumenten zwak worden, moet je met andere argumenten afkomen om nog volk te trekken.

 

Op deze foto wordt de winnaar gefeliciteerd met zijn LED-flatscreen TV terwijl nieuw plaatselijk VB-boegbeeld Steve Herman achter het hoofd van een partijgenoot ‘ezelsoren’ maakt. Het zijn grapjassen, daar in Aalst.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, aalst, dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.