16-10-11

FILIP DEWINTER 'DAG ALLEMAAL'- OF 'STORY'-REDACTEUR ?

“Ik vind nepotisme een groot probleem in de politiek” Ja, er mocht de voorbije week al eens gelachen worden in Humo. Open VLD-voorzitter Alexander De Croo  die nepotisme een groot probleem vindt, de zoon van Herman De Croo weet waarover hij praat. De komende week zit met Bruno Tobback overigens nu al een derde zoon van aan de regeringsonderhandelingstafel. Het dumpen van Groen! en Ecolo is overigens veel betekend voor het programma dat de juniors willen uitwerken.  

 

Bij het VB denken ze intussen ook aan de opvolging van. We weten dat Filip Dewinter kandidaat is om Bruno Valkeniers op te volgen als VB-voorzitter. Maar tevoren had Anke ‘Blonde Bambi’ Van dermeersch haar oog laten vallen op het VB-voorzitterschap. Ze zou de overgang maken tussen de oudere en de jongere generatie bij het VB. Als mogelijke voorzitter na haarzelf noemde Anke Van dermeersch: Barbara Pas (huidig voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, VBJ), Tom Van Grieken (NSV-praeses, onlangs toegevoegd als bestuurslid van de VBJ) en Maarten Seynaeve (VB-gemeenteraadsfractieleider in Kortrijk en medewerker van de VB-Senaatsfractie).

 

Barbara Pas (foto 1, terwijl ze aangehouden wordt na een actie in haar woonplaats Dendermonde) werd overigens drie jaar geleden al door Marie-Rose Morel naar voor geschoven als een valabele volgende VB-voorzitter. Samen met Bruno Stevenheydens die de slimste van de twee bleek te zijn: Stevenheydens stapte intussen over naar de N-VA. Maar als Barbara Pas VB-voorzitter zou worden, wie gaat haar dan opvolgen als VBJ-voorzitster? Barbara Pas is vorig jaar voor het eerst moeder geworden en na een toespraak ten lande kreeg ze van een VB-militante een pakje voor haar spruit waarmee die al als de volgende VBJ-voorzitter wordt omschreven. Ik volg later mijn mama op als voorzitter van VBJ luidt het opschrift (foto 2).

 

Barbara Pas maakt weinig of niets publiek over haar privé-leven. Het was Filip Dewinter die vorige donderdag de foto van haar spruit in partijpakje als eerste verspreidde. Pas nadien gaf Barbara Pas op haar Facebookpagina de originele foto – intussen al zes maanden oud – vrij. Is Filip Dewinter zich aan het omscholen tot Dag Allemaal- of Story-redacteur, of is hij echt bezig met de langetermijnplanning? Gezien de onzekere toekomst van het VB is het eerste het meest waarschijnlijke.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, van dermeersch, pas |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.