29-10-11

DRUGS EN WAPENS BIJ SYMPATHISANT EXTREEMRECHTS

Bij een toevallige politiecontrole vorige week zaterdagavond vond de politie in de auto van een 28-jarige man uit Boom amfetamines en wapens. Bij het parket staat hij bekend om zijn extreemrechtse sympathieën.

 

Het parket van Antwerpen voerde na de politiecontrole een huiszoeking uit. Bij de man thuis werden nog meer wapens en drugs gevonden. De drugs waren met name speed en xtc. De wapens waren geen vuurwapens maar knotsen, degens en kruisbogen. De man, die bekend zou zijn bij de politie, werd opgepakt en moest vorige zondag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij werd niet aangehouden. Volgens het parket heeft de man extreemrechtse sympathieën. Zijn identiteit werd niet bekendgemaakt. Het is niet de eerste keer dat mensen met extreemrechtse sympathieën gelinkt zijn wapens en drugs.

 

In de rand van het BBET-proces in Dendermonde staan hoofdverdachte Tomas B. en Joeri V.d.P. niet alleen terecht voor hun activiteiten bij BBET en verkoop van wapens, ze zijn ook betrokken bij de verkoop van anabolica en viagra. Voor Tomas B. en Joeri V.d.P. wordt daarom twee jaar cel geëist bovenop de straf voor de andere misdrijven die hen aangewreven worden. Voor een derde betrokkene, Rafaël D., wordt achttien maanden cel geëist. Grappig is dat elk van de drie vrienden bij politieverhoren telkens alle schuld voor de handel bij de twee anderen legden.

 

Minder grappig vond de openbare aanklager de vlotheid waarop men over die handel tot bekentenissen was overgegaan, in tegenstelling tot de moeizame verklaringen over de BBET-activiteiten. Alsof niet zo zwaar moet getild worden aan de handel in anabolica. De openbare aanklager noemde de zaak daarentegen “zeer zwaarwichtig en zeer verontrustend”. Een opgefokt lichaam leidt, volgens de openbare aanklager, mee tot zoveel agressie en extreme gedragingen.

00:12 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.