03-11-11

EXTREMISTEN IN DE VERENIGDE STATEN, VLAANDEREN...

Een oproep van Republikeinse aanhangers in het district Loudoun in de Amerikaanse staat Virginia heeft het voorbije weekend ophef veroorzaakt in de Verenigde Staten. In een e-mail om deel te nemen aan een Halloweenparade werd de Amerikaanse president Obama afgebeeld als een zombie, met een kogelgat boven zijn oog (foto 1)

 

Ook de vooraanstaande Democratische politica Nancy Pelosi moest het ontgelden in de illustratie die rondgestuurd werd. De voorzitter van de afdeling van de Republikeinse partij die verantwoordelijk is voor het rondsturen van de e-mail liet aan een persbureau weten dat de plaatjes moesten opgevat worden als “een luchthartige poging om de Halloweenfestiviteiten te voorzien van wat satirische humor”. Hij verontschuldigde zich wel bij de mensen die de illustraties als beledigend zouden opvatten. Alsof hij niet vóór de mediastorm wist dat die tekeningen choquerend en beledigend zijn.

 

In ons land organiseerde het VB van Langemark-Poelkapelle het voorbije weekend een Halloweentocht (foto 2). Hier had men geen masker van Obama als zombie nodig om de mensen aan het schrikken te krijgen, het was voldoende dat VB-personeelslid en Iepers gemeenteraadslid Nancy Six onverwacht opdook. Naar verluidt namen een honderdtal mensen deel aan de Halloweentocht, waaronder buurtbewoners die zich achteraf gemeld hebben om VB-lid te worden. Voor hen volstaat één avond griezelen niet.

De commentaren zijn gesloten.