19-11-11

ALS DEWINTER TWITTERT...

Op de voetbalkalender voor vandaag staat onder andere de wedstrijd Lokeren - Beerschot. Of Filip Dewinter meereist met de Antwerpenaren? Neen. Bij de vorige wedstrijd van Beerschot was Dewinter anders wel present. Maar toen speelde Beerschot in eigen stad. En tegen Mons, de stad van Elio Di Rupo. (Foto: Uit de wedstrijd Beerschot - Mons op 5 november. Voor wie het voetbal niet volgt: de Beerschotspeler is de man in paarse voetbaltrui. Inderdaad, de...)

 

Na zijn keel gesmeerd te hebben in café De Leeuw van Vlaanderen trok Dewinter met een twintigtal militanten naar het Beerschotstadion op ’t Kiel. Daar deelde hij volgens een Twitterbericht tweeduizend Vlaamse Leeuwenvlaggen uit. Vlaggen die Dewinter drie jaar geleden al probeerde te verspreiden bij een VL-campagne. Er werd ook een pamflet verspreid waarin de Beerschot-supporters opgejut werden tegen die van Mons, de stad van de Franstalige socialist Elio Di Rupo. De actie was een succes, toch als we Filip Dewinter mogen geloven.

 

"2000 leeuwenvlaggen uitgedeeld nav Beerschot-Mons... Tribune kleurt geel en zwart tegen club Di Rupo! Leeuwen stemmen rechts...", twitterde Dewinter. Maar is dit zo? Of de Beerschot-supporters rechts stemmen kan niemand nagegaan. Maar kleurde de Beerschottribune “geel en zwart”? Neen. Traditioneel wappert er altijd wel een Vlaamse Leeuwenvlag in het Beerschotstadion, maar nadat ter plaatse tweeduizend Vlaamse Leeuwenvlaggen weggegeven werden, waren er tijdens de wedstrijd hooguit vijftien Vlaamse Leeuwenvlaggen te zien in het Beerschotstadion.

 

Heel wat anders dus dan “Tribune kleurt geel en zwart”. Dewinter volgde de wedstrijd en moest toegeven dat zijn actie mislukt is. Maar natuurlijk twitterde hij dat niet.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.