07-11-11

EDDY HERMY (N-SA) IN BRUGGE

Vandaag wordt de peetvader van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA), Edouard – Eddy voor de vrienden – Hermy bij de rechtbank in Brugge verwacht. Eddy Hermy (61 j.) worden zijn uitspraken ten laste gelegd die het VRT-magazine Koppen filmde tijdens het ‘jeugdcongres’ van het N-SA op 10 oktober 2009 in Oostkamp. Koppen was overigens op uitnodiging van het N-SA in Oostkamp.

 

Het ‘jeugdcongres’ was een afwisseling van toespraken en muziekoptredens. Naast Eddy Hermy sprak onder andere ook Axel Reitz, bijgenaamd ‘De Hitler van Keulen’. Bij de optredende groepen onder andere het Italiaanse Ultima Frontiera. Eén van de groepsleden zegt in diezelfde Koppen-reportage trots fascist te zijn. En ook anderen zijn blijkbaar fier fascist te zijn. Het Nederlandse magazine EenVandaag filmde undercover Hitler-groeten bij één van de optredens in Oostkamp (zoals ook op het door Koppen getoonde YouTube-filmpje van Ultima Frontiera in Italië is te zien). Intussen zijn organisatoren van neonaziconcerten door een rechtbank in Veurne veroordeeld, maar Eddy Hermy vindt dat maar niets. In een epistel veertien dagen geleden waarover hij allemaal verontwaardigd is, luidt het onder andere: “In dit land kun je gevangenisstraf krijgen als je concerten organiseert die niet naar de smaak of de wensen zijn van de links-liberale knechten van het kapitaal.”

 

Of Eddy Hermy veroordeeld wordt voor de door Koppen getoonde fragmenten uit zijn toespraak in Oostkamp moet afgewacht worden. Zelf omschrijft hij het in genoemd epistel als: “In dit land kun je tot één jaar effectieve celstraf worden veroordeeld als je een mening over immigratie uit die niet strookt met de belangen van de migranteninvoerders (de liberale elite en haar linkse handlangers).” Eddy Hermy heeft zijn verdedigingsstrategie alvast veranderd ten overstaan van wat oorspronkelijk gepland was. Voor een inleidende zitting over deze zaak op maandag 3 oktober had het N-SA haar militanten en sympathisanten opgeroepen voor een protestactie, om 9.00 uur ’s morgens aan de rechtbank in Brugge. Een paar dagen eerder, op een protestmeeting vrijdag 30 september in het bovenzaaltje van café Den Bengel in Antwerpen, maakte Eddy Hermy bekend dat de protestactie om verdedigingtechnische redenen afgelast werd.

 

Overigens omschreef Hermy de opkomst voor die protestmeeting als “is niet bedroevend, is gewoon schandalig laag(foto: Eddy Hermy op die protestmeeting). Tweede wijziging in zijn verdedigingsstrategie is dat Eddy Hermy nu toch een advocaat heeft ingeschakeld. In een eerste reactie zei Hermy niet van plan te zijn een advocaat bij de hand te nemen, en een advocaat trouwens niet te kunnen betalen. Intussen is hij ook op dit punt van gedacht veranderd. Eddy Hermy laat zich bijstaan door advocaat Piet Noë. Niet een advocaat die om de hoek bij Hermy in Oostende woont, maar een advocaat die eerder al optrad voor onder andere negationist Siegfried Verbeke, voor de eveneens voor negationisme veroordeelde Roeland Raes en voor VB-parlementslid Tanguy Veys. Noë is ook advocaat voor één van de verdachten in de BBET-zaak.  

 

Bij de inleidende zitting op 3 mei vroeg Piet Noë om vandaag de zaak achter gesloten deuren te mogen pleiten. "Mijn cliënt, die er vandaag niet is, zal dan tekst en uitleg komen geven. Hij wil dat vrijuit kunnen doen, maar als dat op een openbare zitting gebeurt, riskeert hij misschien nieuwe klachten." Het besluit van de rechtbank wordt bij het begin van de zitting vandaag bekendgemaakt.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.