14-11-11

VB: TEGEN DOGMA’S ALS ‘DE RIJKEN MOETEN BETALEN’

Begin vorige week kondigde de provincie Antwerpen aan dat de algemene provinciebelasting afgeschaft wordt. Ten eerste is die belasting onrechtvaardig – voor iedereen, arm of rijk, hetzelfde bedrag –, ten tweede gingen de kosten van de aparte inning aan de haal met het belangrijkste deel van de opbrengst. Om het verlies van de inkomsten te compenseren zouden de opcentiemen op het kadastraal inkomen verhoogd worden. Provincie gaat rijken zwaarder belasten, titelde een krant.

 

Partijen als de Open VLD en de N-VA protesteerden, en de CD&V-burgemeester van Brasschaat liet zich ook horen. "Je zal maar al je geld in een eigen woning gestopt hebben en verder enkel nog een pensioentje om van te leven hebben", werd gezegd. "Het kadastraal inkomen is vele jaren geleden vastgelegd, en intussen zijn huizen in waarde verminderd door de verloedering van de buurt maar is het kadastraal inkomen even hoog gebleven", was een andere opmerking. Argumenten waar allemaal wel iets voor te zeggen is, en bestendig gedeputeerde Rik Röttger (SP.A) beloofde de belastingsmaatregel aan te passen. Een mens zou blij moeten zijn – het is zeldzaam dat politici een fout erkennen, en beloven rekening te houden met de kritiek – maar het VB is niet te vermurwen.

 

In een vlammende persmededeling zegt VB-provincieraadsfractieleider Raf Liedts – in het gewone leven: de chauffeur van Bruno Valkeniers – dat het VB “zijn pijlen” zal richten op “SP.A-gedeputeerde Rik Röttger, die omwille van zijn strak doctrinair vasthouden aan dogma’s als ‘de rijken moeten betalen’, in feite een resem aan nieuwe asociale fiscale neveneffecten in het leven heeft geroepen. Röttger zou moeten beschaamd zijn voor zoveel politiek geblunder. In de krant van gisteren verklaarde de gedeputeerde immers dat het nieuwe systeem toch niet goed doordacht is. Over een ‘understatement’ gesproken! Het Vlaams Belang zal dan ook zijn ontslag eisen bij de komende budgetbesprekingen. Spelen met de belastingscenten van de burger is immers ontoelaatbaar!”

 

Raf Liedts (foto) is een beetje gefrustreerd. Raf Liedts zou halverwege de huidige legislatuur VB-Vlaams volksvertegenwoordiger Pieter Huybrechts opvolgen maar de voormalige schoonzoon van Karel Dillen blijft in het Vlaams parlement zitten om zijn parlementair pensioen tegen 2014 aan te dikken.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: provincie antwerpen, liedts |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.