11-11-11

ZELF, ZELF, ZELF

Het is ’s avonds al rond zes uur donker, de eindejaarsperiode komt eraan, en na een woelig jaar wil een mens ook wel eens aan zichzelf denken. Frank Vanhecke (foto) heeft zijn keuze gemaakt: in het Europees Parlement gaat hij voortaan zetelen bij de EFD-fractie. Voorzitter van die fractie is Nigel Farage die mediabekendheid haalde door Europees president Herman Van Rompuy te omschrijven als iemand met “de uitstraling van een natte dweil”.

 

(Extreem-)rechts is in het Europees parlement verspreid over drie groepen. De grootste groep is de ECR (Europese Conservatieven en Hervormers) met 56 leden. Met de Britse Conservatieven als grootste groep, en ook LDD-verkozene Derk-Jan Eppink. Een tweede groep is de EFD (Europa van Vrijheid en Democratie) met 28 leden. Met Nigel Farages Britse UKIP, het Italiaanse Lega Nord, de ‘Ware Finnen’, de Dansk Folkeparti uit Denemarken, en nog wat anderen. Blijft over een restgroep van ‘niet-fractiegebonden leden’ met een 30-tal leden, waarvan de helft (extreem-)rechtsen zoals Vlaams Belang’er Philip Claeys en de verkozenen van Geert Wilders’ PVV. Dat Frank Vanhecke nu tot een echte fractie behoort, geeft hem meer mogelijkheden voor parlementair werk dan toen hij omwille van zijn Vlaams Belang-lidmaatschap nog bij de ‘niet-fractiegebonden leden’ behoorde.

 

Het eerste werk dat Frank Vanhecke zich heeft voorgenomen is… de website van zijn nieuwe EFD-fractie te laten wijzigen. Hij staat er nu afgebeeld naast een Belgische vlag en hij wil er een Vlaamse Leeuw. De collega’s van de Lega Nord staan al wel niet naast de Italiaanse vlag maar naast een eigen symbool.

 

  • Naschrift. Volgens RechtsActueel zou bovenstaand artikeltje letterlijk gekopieerd zijn van wat bij hen verscheen. Er is nochtans een belangrijk verschil: volgens RechtsActueel “verandert de toetreding tot een fractie niet zoveel” voor Frank Vanhecke; volgens ons biedt de toetreding tot een heuse fractie meer mogelijkheden voor Frank Vanhecke. Als minstens vier medewerkers van RechtsActueel VB-personeelslid zijn, is het natuurlijk te begrijpen dat men een en ander minimaliseert als men bericht over iemand die de VB-schaapstal verlaten heeft. AFF/Verzet is daarentegen niet gebonden aan een partij, van rechts noch van links.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vanhecke |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.