13-11-11

DUITSLAND: NEONAZI'S FILMEN MOORDEN EN BOMAANSLAG

In Duitsland is de moord op negen voornamelijk Turkse winkeliers en een politieagente na jaren vruchteloos onderzoek opgehelderd: de daders behoren tot het neonazistisch milieu.

 

In de periode tussen 2000 en 2006 werden in Neurenberg, München, Rostock, Hamburg, Kassel en Dortmund acht Turkse winkeliers en een Griekse winkelier vermoord. Ze werden allen op klaarlichte dag doodgeschoten. Telkens van dichtbij, in het gezicht. Uiteraard veroorzaakte het onrust en angst bij de landgenoten van de vermoorde winkeliers en andere allochtonen. De moorden gebeurden steeds met hetzelfde wapen. Het wapen is nu teruggevonden in het puin van een uitgebrand huis in Zwickau, in de Duitse deelstaat Saksen (foto 1). Ook twee pistolen die in 2007 werden gestolen bij een aanval op de politie in Heilbronn werden teruggevonden. Bij die aanval kwam een 22-jarige politieagente om het leven. Ze werd in een park door het hoofd geschoten. Een collega werd levensgevaarlijk gewond.

 

Dinsdag meldde zich bij de politie één van de drie verdachten van deze moordpartijen, een vrouw. De politie was al lang op zoek naar de drie, maar kon ze maar niet vinden. Eerder werden haar twee kompanen, twee mannen, dood teruggevonden in een caravan waar een brand had gewoed (foto 2). Vermoedelijk pleegden de twee zelfmoord. In het huis in Zwickau ontdekte de politie ook vier dvd’s waarop filmopnamen van de moorden op de buitenlandse winkeliers te zien zijn. Uit de dvd’s blijkt ook dat de neonazi’s verantwoordelijk zijn voor een bomaanslag in 2004 in Keulen, in een straat waar vooral Turkse migranten wonen. Tweeëntwintig mensen geraakten gewond door de nagels bij de bom. De dvd’s waren verpakt in enveloppen en bestemd voor media en islamitische culturele centra.

 

In de dvd zeggen de daders te behoren tot een “nationaalsocialistische ondergrondse”, met als motto “daden in de plaats van woorden”. Vermoed wordt dat de drie daders jarenlang hebben kunnen onderduiken met behulp van neonazi’s uit Thüringen. Zoals wij hier eerder al bericht hebben, zijn er in Thüringen regelmatig concerten en andere bijeenkomsten van neonazi’s. In bepaalde kringen is het bon ton om ‘links’ van alle mogelijke geweld te beschuldigen; antifascisten zouden een groter kwaad zijn dan neonazi’s. Duitsland reageert geschokt op de ontdekking de jongste dagen, maar dacht men echt dat de wapens en explosieven die regelmatig bij neonazi’s gevonden werden enkel maar een verzamelobject waren?

 

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duitsland, internationaal, neonazi's, nsu |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.