07-12-11

“DE RATTEN VERLATEN HET ZINKEND SCHIP”

De regeringsvorming brengt verschuivingen teweeg bij het politiek personeel. Monica De Coninck (SP.a) bijvoorbeeld is weg uit Antwerpen omdat ze gevraagd is minister van Werk te worden. Een job waarvoor ze trouwens zeer geschikt is vanuit haar terreinkennis in Antwerpen. En dan zijn er nog de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 die in alle partijen voorbereid worden. Bij de N-VA, die beweert enkel met het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen bezig te zijn, wordt evengoed als bij de SP.a, CD&V en andere partijen uitgekeken naar wie welke posten kan bekleden. Filip Dewinter (foto, r.) maakt zich zorgen.

 

Gisteren werd dan ook een persmededeling verstuurd. Het ging dan wel over het Antwerps stadhuis, de persmededeling werd verstuurd vanuit het Vlaams parlement. Ook bij het VB wordt dus wel eens van locatie en bestuursniveau gewisseld. Chaos troef in Antwerps stadshuis: Vlaams Belang wil duidelijkheid van Antwerpse meerderheid en Monica De Coninck weg uit Antwerps college: ratten verlaten zinkende schip zijn de twee koppen boven de persmededeling die Wim Van Osselaer voor zijn baas, Filip Dewinter, verstuurde. “De Vlaams Belangfractie in de Antwerpse gemeenteraad wil dringend duidelijkheid van de Antwerpse meerderheid over een aantal prangende kwesties. Zo wil het Vlaams Belang weten wie Monica De Coninck zal opvolgen als schepen: iemand van de ‘stadslijst’, een verkapte socialist van de CD&V of een echte socialist van de SP.a? Hoe zit het overigens met de CD&V-N-VA-fractie? Vormt Bart De Wever (foto, l.) na al zijn kritiek van de voorbije dagen op de CD&V nog één fractie met de CD&V in de gemeenteraad of niet? Maakt Bart De Wever überhaupt nog deel uit van de meerderheid of is hij consequent en stapt hij eindelijk op uit de meerderheid?

 

Wat met de SP.a- en CD&V-fracties op de meerderheidsbanken? Vormen zij vanaf heden de stadslijstfractie of blijven zij tot nader order elk apart op de meerderheidsbanken zitten? De chaos regeert binnen de Antwerpse meerderheid. De verkiezingskoorts heeft de Antwerpse meerderheid flink te pakken met als gevolg dat er nauwelijks nog bestuurd wordt. Het stadsbestuur brokkelt uiteen en de vijandigheid tussen de verschillende partijen – of wat ervan overblijft – verlamt de werking van het stadsbestuur. Met het verdwijnen van Monica De Coninck wordt het duidelijk dat de ratten het zinkende schip verlaten. De Coninck laat een Antwerps OCMW achter dat jaar na jaar via alsmaar hoger oplopende tekorten (dit jaar geschat op 15 miljoen euro) een grotere hap neemt uit het Antwerpse budget, terwijl geen beterschap in zicht is. Het laatste jaar van de monstercoalitie dreigt een rampjaar voor Janssens en co te worden.  Fractievoorzitter Filip Dewinter zal op de eerstvolgende gemeenteraad het stadsbestuur hierover ondervragen.”

 

De bezorgdheid van Filip Dewinter voor een goed stadsbestuur in Antwerpen is ontroerend. Wat een geluk dat Filip Dewinter er nog is in Antwerpen. Die zei naar Namibië te verhuizen als Elio Di Rupo premier wordt, maar als puntje bij paaltje komt blijft Filip Dewinter toch in ons land. Ook in Antwerpen is hij honkvast. Wat Patrick Janssens, Bart De Wever of Marc Van Peel in 2013 gaan doen, kan niemand met zekerheid voorspellen. Alleen van Filip Dewinter weten we wat het wordt in 2013: die blijft honkvast in de oppositie.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.