10-12-11

OP ZOEK NAAR EEN GLANSROL VOOR DEWINTER

Wat een week voor Ekeren, het Antwerps district waar onder andere ook Filip Dewinter woont. Eerst werd een inwoner uit het district naar Brussel geroepen om minister van Werk te worden. Monica De Coninck. En donderdag wonnen Amber en Elodie de jongste ‘Mijn restaurant’-wedstrijd. Maar… Monica De Coninck is een socialiste, en Amber en Elodie zijn lesbiennes. Wanneer kan eens een normale Ekerenaar een glansrol krijgen? Filip Dewinter bijvoorbeeld.

 

Filip Dewinter riep gisterenmorgen zijn creatieve denktank bijeen in het Antwerps partijlokaal aan de Amerikalei. Eric Deleu was er, die al vanaf het begin de campagnes en publiciteit van het VB verzorgt. Met Marie-Rose Morel was hij even dat monopolie kwijtgespeeld – omdat hij te hoge prijzen zou aanrekenen – maar vriend Filip Dewinter heeft hem terug zijn lucratieve job bij het VB gegeven. Wim Van Osselaer was er ook: VB-perswoordvoerder in het Vlaams Parlement en inwoner van Ekeren. En dan was er nog Bert Deckers, VB-personeelslid die het Antwerps lokaal VB-blad mag lay-outen en zich verder tijdens zijn werkuren bij het VB mag onledig houden met RechtsActueel.

 

Gezien de voorgeschiedenis van het Vlaams Belang was het eerste idee om Filip Dewinter een glansrol te geven in Blokken. In de krant stond gisterenmorgen dat in een Music for Life-aflevering van Blokken Bart De Wever het mag opnemen tegen Astrid Bryan. Een amazing duo, toch. Kan ook Filip niet in Blokken? Er zal toch nog wel een tweede vrouw in Vlaanderen zijn waar Filip gemakkelijk van zou kunnen winnen. “Anke Van dermeersch”, suggereerde iemand. “Neen, kan niet”, zei Bert Deckers. “De opbrengst van Music for Life gaat naar bestrijding van diarree als grootste doodsoorzaak bij kinderen in de wereld, maar dat zijn vooral Afrikaanse kinderen. Er zijn ook Vlaamse kinderen die diarree hebben.” Vorig jaar had Bert Deckers een actie van het VNJ-Antwerpen voor Music for Life afgekraakt, en het kan toch niet dat Filip Dewinter Music for Life nu wél zou steunen.

 

Met een televisieblad in het midden van de vergadertafel werden alle populaire televisieprogramma’s overlopen. Filip in Expeditie Robinson? Filip in So You Think You Can Dance? Filip in Komen eten, met de deelnemers die tussen het voorgerecht en de hoofdschotel kunnen snuisteren in alle kamers van Dewinters villaatje in Ekeren. De Slimste Mens Ter Wereld wordt niet meer uitgezonden, maar dat zou toch hopeloos geweest zijn voor Filip. Toen Dewinter even weggeroepen werd – Bruno Valkeniers wilde weten wat hij de rest van de dag nog voor Dewinter kon doen – kreeg Eric Deleu een inval. “Als we Filip nu eens in een speciale aflevering van Boer zkt vrouw laten opdraven, en omdat er de jongste dagen zoveel over gebabbeld wordt: in een aflevering die opgenomen wordt in Namibië.”

 

Wim Van Osselaer en Bert Deckers waren even sprakeloos, maar daarna zagen ze weer in waarom Eric Deleu zijn geld bij het VB dubbel en dik waard is. Filip kwam niet meteen terug van zijn bespreking met Bruno Valkeniers en Bert Deckers maakte alvast een affiche voor het programma (foto). Toen Dewinter terug was, werd hem het idee en de affiche voorgelegd. Met een visadem werd gewacht op de reactie van De Grote Baas. Na veertig seconden – die wel veertig minuten leken – verscheen een glimlach op het gezicht van Filip Dewinter. En hij zei: “Ik kom graag in Afrika. Eric weet dat, samen zijn we nog in Zuid-Afrika geweest. Maar nu kan ik niet naar Afrika, ik moet hier blijven om het verzet tegen de regering-Di Rupo te organiseren.”

 

Er werd verder gebrainstormd, maar er kwam niets bruikbaars uit om Filip een glansrol te kunnen bezorgen. Filip Dewinter ging terug naar zijn bureau in het Antwerps VB-secretariaat, en begon te lezen in de pas verschenen biografie van Marie-Rose Morel. Filip werd er niet vrolijker van. Dan maar De Morgen doorbladeren. “Hé, een opiniestuk over Patrick Janssens die persé een allochtoon als nieuwe schepen wil.” Geschreven door ene Fikry El Azzouzi. “Maar wel geestig.”

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, humor |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.