14-12-11

HORST WESSEL-LIED NOG STEEDS POPULAIR

Vorige zondag wezen we op Nico – “Ach, de zwakkeren moeten er tussenuit” –  Creces die bij protest tegen de bouw van een moskee in Lier op 5 juni 2011 als ‘kruisvaarder’ in de buurt van Filip Dewinter stond. Nog meer raar volk was er in de buurt van Filip Dewinter toen het VB op 11 november 2011 in Ieper een 24 uren-actie inrichtte tegen het optrekken van de capaciteit van een open asielcentrum, van 150 naar 200 asielzoekers.

 

Hartwig Brouckaert (46 j., foto 1), uit Roeselaere, was er ook bij. Op foto 2 zie je hem als eerste van links, met Filip Dewinter als eerste van rechts. Vorige week zette Hartwig Brouckaert enkele muziekjes op zijn Facebook-pagina: De Trommeljongen, De Boerenkrijg - Voor Outer en Heerd, het Horst Wessel-lied… Het Horst Wessel-lied? Jawel. De officiële partijhymne van de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP), de partij van Adolf Hitler. Na VB-bijeenkomsten nog altijd populair als meezinger, zo stelde Jurgen Verstrepen tot zijn ontzetting vast toen hij kennismaakte met de VB-partijcultuur. Maar het is waar: men pakt er niet graag openlijk mee uit.

 

Hartwig Brouckaert, overtuigd VB-stemmer, heeft er geen moeite mee om zijn vrienden te laten delen in zijn favoriete muziek. “Ze geven mij kracht en doorzettingsvermogen.” Zijn Facebook-vrienden denken er niet anders over. “Het deed goed die liedjes nog eens te horen.” Enkele Facebook-vrienden hebben wel een probleem met het Horst Wessel-lied. Iemand merkt op dat Hartwig Brouckaert – die sinds 2004 een invaliditeitsvergoeding trekt – “in de tijd van zijn idool Hitler meteen geliquideerd zou geweest zijn, de gaskamer in vloog wegens nutteloosheid voor de maatschappij”.  Iemand antwoordt: “Alez (sic) we zijn ondertussen een eeuw verder.” Er is intussen veel veranderd, maar… “joden blijve het zelfde vuile inpalmende ras(sic).

 

Wanneer iemand anders zijn bezwaren uit tegen het instemmen met het Horst Wessel-lied – en daarbij nogal naïef dreigt “jullie namen” door te geven “aan het partijburo van het Vlaams Belang” – krijgt hij de wind van voren: “zielige verrader”, “een klein beetje respect voor hartwig ja!!!!””, “LINKSE RAT”… Hartwig Brouckaert heeft fanatieke fans. Zelf zet hij bij zijn favoriete foto’s onder andere een boek over de SS-Freiwilligen-Sturmbrigade Langemarck, de Vlaamse Waffen-SS-eenheid. Ook een fanatieke fan, die Hartwig.

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brouckaert, ieper, west-vlaanderen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.